Αρχική > Εθνικά, Κύπρος / κυπριακό, Πολιτική > «Ανακοίνωση Άρδην για την παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Κυπριακή Πρεσβεία (βίντεο).»

«Ανακοίνωση Άρδην για την παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Κυπριακή Πρεσβεία (βίντεο).»

12/01/2017
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=lAhy-NKcazM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΡΔΗΝ

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, το κίνημα Άρδην, μαζί με άλλους δημοκράτες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Κύπρου: Αρκετές δεκάδες άτομα εισήλθαν στην πρεσβεία με συνθήματα και πανό, απαιτώντας να δουν τον Κύπριο πρέσβη για τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη Γενεύη και να του επιδώσουν κείμενο (παρατίθεται παρακάτω). Ακολούθησε συνάντηση τετραμελούς αντιπροσωπείας μαζί του, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμπελιά, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στην είσοδο της πρεσβείας φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΟΧΙ σε νέο σχέδιο Ανάν, έξω από την Κύπρο ο Ερντογάν» «Κύπρος – Θράκη – Αιγαίο – Μέτωπο Ενιαίο», «ΟΧΙ στην εισβολή, ΟΧΙ στην Κατοχή η λύση δεν είναι δικοινοτική». Κατά την έξοδο της αντιπροσωπείας, ο επικεφαλής του κινήματος Άρδην, Γιώργος Καραμπελιάς, δήλωσε στα ΜΜΕ: «Η λύση η οποία προωθείται είναι μια λύση η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να έχουμε εμπλακεί ως ελληνισμός σε αυτήν τη διαδικασία και να απορρίψουμε τη λογική της διζωνικής ομοσπονδίας, που επισφραγίζει τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής. Κατά την άποψή μας, ένα κομμάτι της Δύσης, οι Εγγλέζοι κυρίως και η απερχόμενη κυβέρνηση των Αμερικάνων –η οποία έχει παίξει βασικό ρόλο ώστε να οδηγηθούμε στη Γενεύη–, θέλουν επί της ουσίας να παραδώσουν την Κύπρο στην Τουρκία προκειμένου αυτή να ισοσταθμίσει τις απώλειες που είχε στη Συρία και τη Μέση Ανατολή ώστε να την κρατήσουν στο δυτικό στρατόπεδο. Ανεβήκαμε, λοιπόν, στον Πρέσβη και είχαμε μια μακρά και φιλική συζήτηση μαζί του, όπου του εκθέσαμε αυτές τις διαστάσεις. Στην αντιπροσωπεία που συνάντησε τον Κύπριο πρέσβη συμμετείχαν οι Βαγγέλης Πισσίας, συντονιστής της Επιτροπής για την ειρήνη στη Συρία, ο πτέραρχος ε.α. Χρήστος Πουγγιάλης και το μέλος του Κινήματος Νίκος Βαλκάνος».

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας διαμαρτυρίας που οργανώνει το Κίνημα Άρδην, σε συνεργασία με το Γαλατικό Χωριό της Κύπρου. Το απόγευμα, στις 6μ.μ., θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λευκωσία (Προεδρικό Μέγαρο) καθώς και στη Θεσσαλονίκη (Κυπριακό Προξενείο).

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: