Αρχική > πολιτική οικονομία, ΑΟΖ > «Οριοθέτηση της ΑΟΖ ζητά ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ.»

«Οριοθέτηση της ΑΟΖ ζητά ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ.»

10/06/2017

 

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Με καθυστέρηση, τουλάχιστον 20 ετών, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ζητά την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι η ΑΟΖ και για αυτό ζητά οριοθέτηση αντί για ανακήρυξη της ΑΟΖ. Εκτός εάν θέλει να γίνουμε Ισραήλ. (Σίγουρα, δεν καταλαβαίνει τι εννοώ «να γίνουμε Ισραήλ»). Θεόδωρος Καρυώτης

Οριοθέτηση της ΑΟΖ ζητά ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Την έναρξη προετοιμασίας των συζητήσεων με τις γειτονικές χώρες για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και την άρση της απαγόρευσης ερευνών πέραν των έξι μιλίων ζήτησε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός μιλώντας στο Συνέδριο για τις έρευνες υδρογονανθράκων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι, έστω και καθυστερημένα, καθώς επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε προγραμματισμός και στρατηγικός σχεδιασμός, οι προοπτικές είναι ελπιδοφόρες και ζήτησε άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των τριών χερσαίων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά της Κρήτης που διεκδικεί ο όμιλος από κοινού με την ExxonMobil και την Total, σημειώνοντας ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται συστηματικά στην κατεύθυνση της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών.

Ο πρόεδρος του ομίλου εξέφρασε πάντως και την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών δρομολογούνται με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να συμπέσουν χρονικά με την εφαρμογή της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που οδηγεί σε μείωση της χρήσης ορυκτών ενεργειακών πόρων.

Ο κίνδυνος όπως είπε είναι να γίνουμε θεατές της κατάρρευσης των προσδοκιών αφού βεβαιωθούν τα κοιτάσματα, καθώς το τεχνοοικονομικό περιβάλλον θα καθιστά την εκμετάλλευσή τους απαγορευτική.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=884428

Advertisements
  1. 10/06/2017 στο 23:26

    Reblogged στις Macedonian Ancestry.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: