Αρχική > πολιτική οικονομία, ΑΟΖ > Προσοχή, κίνδυνος: Πλούτος εν όψει!

Προσοχή, κίνδυνος: Πλούτος εν όψει!

31/08/2017

Είναι πλέον γεγονός πως στην -ακήρυχτη- ελλαδική ΑΟΖ υπάρχουν μεγάλα έως και τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία ήδη γιγάντιες πολυεθνικές διεκδικούν να εξορύξουν.

Πέραν του ότι είναι κραυγαλέα υπόλογες οι  ελλαδικές κυβερνήσεις, διότι χρονοκαθυστέρησαν, ειδικά αφότου η πατρίδα μας ενεπλάκη στην γενοκτόνα παγίδα των μνημονίων, με ενοχότερη όλων αυτήν του ΓΑΠ που με περισσό θράσος από κοινού με τον αμετροεπή Θ. Πάγκαλο λοιδορούσαν καθαυτή την ύπαρξη κοιτασμάτων, προκύπτουν τώρα σοβαρότατα και επείγοντα, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα:

  1. Με τι όρους και ποιο φορολογικό καθεστώς θα παραχωρούνται οι εκμεταλλεύσεις των κοιτασμάτων;
  2. Πώς θα αλληλεπιδράσουν στην άμεση ανακούφιση από την οικονομική ασφυξία που υφίσταται η κοινωνία μας ένεκα των μνημονίων, πώς δε θα σπαταληθούν σε ρουσφέτια και λεηλασίες;
  3. Θα τιτλοποιηθούν, πότε και με ποιούς όρους, ώστε να υπάρξει άμεση εισφορά ρευστότητας στην Οικονομία μας;
  4. Πώς θα ενταχθούν και στηρίξουν την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας;
  5. Πώς θα αξιοποιηθούν πολιτικά-γεωπολιτικά ώστε να αναταχθεί και επανέλθει η Ελλάδα στην κλάση που της αντιστοιχεί;

Υπό το ανωτέρω διαμορφούμενο πλαίσιο εύλογα να διερωτηθούμε ποιοί και πώς και πότε θα το διαχειριστούν, παρότι η νυν κυβέρνηση προωθεί ήδη νομοθετικές ρυθμίσεις. Προφανέστατα και δεν επαρκεί το υπάρχον κοινοβουλευτικό προσωπικό, προφανώς και απαιτείται μια άλλη πολιτειακή συνθήκη, υπερκομματική-εξωκομματική. Προφανώς επίσης και απαιτείται και μια άλλη συμμετοχή, εγρήγορση και έλεγχος της κοινωνίας και κάθε πολίτη.

Βέβαια όλα αυτά είναι ηράκλειοι άθλοι και ποιοί και πότε και πώς θα επιτύχουν. Οπωσδήποτε πάντως είναι ορατό ότι αν δε τιμήσουμε αυτή την κληρονομιά μας των εκατομμυρίων ετών, αν την ξεφτιλίσουμε και ξεπαστρέψουμε, αν υβρίσουμε την θεϊκή τύχη μας, η καταστροφή μας, της Ελλάδας και του ελληνισμού θα είναι τελεσίδικη και οριστική. Χωρίς Ήμαρτον και χωρίς επιστροφή.

Νίκος Καραβαζάκης

Δείτε και: https://vimasaronikou.wordpress.com/2011/12/07/1651/

https://vimasaronikou.wordpress.com/2014/08/04/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bb%ce%b1/

 

Advertisements
  1. 31/08/2017 στο 14:34
  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: