Αρχική > Εθνικά, Πολιτική > Η πατρίδα όλους μας υψώνει και όλους μας ενώνει!

Η πατρίδα όλους μας υψώνει και όλους μας ενώνει!

21/01/2018

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο (500.000) Έλληνες και Ελληνίδες σήμερα 21/1/2018 στην Θεσσαλονίκη διατράνωσαν την αντίθεσή τους να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία-καθ’ οιανδήποτε μορφή-στα Σκόπια. Η λαοθάλασσα αυτή αποκρίθηκε με ενθουσιασμό στο κάλεσμα μιάς ακομμάτιστης πρωτοβουλίας πολιτιστικών σωματείων. Και προκύπτει το ερώτημα: υπάρχει πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που μπορεί να συνεγείρει και συγκεντρώσει τόσο πλήθος και, με τέτοιο πάθος; Κατηγορηματικά, όχι, δεν υπάρχει.

Είναι η τρίτη φορά την τρέχουσα δεκαετία που πιστοποιείται αυτό το φαινόμενο: της μαζικής ακομμάτιστης κινητοποίησης και συμμετοχής. Πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 2011, η εξέγερση των «αγανακτισμένων» στις πλατείες των μεγαλουπόλεών μας, ενάντια στην μνημονιακή πολιτική ΓΑΠ (+ΛΑΟΣ). Δεύτερη ήταν το «ΟΧΙ» σε όλα τα μνημόνια, στις 5/7/2015, κόντρα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, το οποίο αντισυνταγματικά καταπάτησε και πρόδωσε ο Α. Τσίπρας. Και τρίτη φορά, σήμερα, για την μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία, αντίθετα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αλλά και στην ηγεσία της Εκκλησίας.

Φαίνεται λοιπόν να συντίθεται το «Κόμμα της Πατρίδας», ένα μαζικότατο παλλαϊκό-πανεθνικό κίνημα πολιτών έξω από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με μοναδική ιδεολογία του, τον πατριωτισμό. Αυτή δε η ιδεολογία, ο πατριωτισμός, που κατάγεται από την αρχαία Ελλάδα, είναι ανθεκτικότερη όλων των άλλων και προπάντων, ενώνει αντί να διαιρεί τους Έλληνες. Είναι μια μοναδική εφεύρεση της ιστορίας μας, μια ιστορική κινητοποιός δύναμη, που όποτε δέσποσε στην ιστορία μας κατέληξε σε λαμπρές κατακτήσεις, κάθε είδους.

Στις μέρες μας, της μνημονιακής κατοχής και των διακομματικών Κουίσλιγκ,  ο πατριωτισμός, δηλαδή η πρόταξη του συλλογικού, κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, η πρόταξη και υπεράσπιση της πατρίδας, δίνει ανατρεπτική και απελευθερωτική διέξοδο στην Κατοχή που βιώνουμε και στις απειλές που εκτοξεύονται. Η Ελλάδα μας τα έχει όλα για να μας σώσει. Πρέπει εμείς να τα αξιοποιήσουμε. Με μια άλλη πολιτική και ιδεολογία, αυτήν της Πατρίδας.

Νίκος Καραβαζάκης

Απόψεις του συλλαλητηρίου 21/1/2018 Φωτογραφίες του Γιώργου Τάτσιου (http://www.echedoros-a.gr/2018/01/blog-post_384.html#more)

Κατηγορίες:Εθνικά, Πολιτική
  1. 22/01/2018 στο 10:49

    Reblogged στις Macedonian Ancestry.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: