Αρχική > Εθνικά, Πολιτική > ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

21/05/2018

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

 

Μια ακόμα από τις ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Οργανώσεις, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά(συμμετέχει στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια επιστολή – έκκληση, την οποία υπογράφει εκ μέρους της ο Πρόεδρος Δρ Χρήστος Καράτσιος. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμα μέλη της Ελληνικής Βουλής,

Σας παρακαλούμε δείτε τις συνημμένες επιστολές από τον Ελληνισμό του Καναδά.

Η καμπάνια μας άρχισε επισήμως τον περασμένο χειμώνα και μετά από πολύ δουλειά έχουμε στα χέρια μας τώρα την εντολή των Ελλήνων του Καναδά. Η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά ευχαριστεί όλους τους Έλληνες του Καναδά που μας συμπαραστάθηκαν.

Ο Ελληνισμός του Καναδά από την επαρχία του Νιού Μπρόνσγουικ που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό στέλνει ισχυρό μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση χωρίς πολιτικές ή κομματικές προκατειλημμένες απόψεις. Το μήνυμα είναι εθνικό, δημοκρατικό… και Ελληνικό:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Οι θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, των Καναδικών Μακεδονικών συλλόγων της, και όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ήταν και θα είναι πάντα αταλάντευτα εθνικές, καθαρά πατριωτικές, και απόλυτα ακομμάτιστες και σε σύμπνοια με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Όπως έπραξαν πρόσφατα οι ομογενειακές Παμμακεδονικές οργανώσεις και οι λοιποί συνέλληνες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας έτσι και εμείς οι Έλληνες του Καναδά ψηφίζουμε, αποφασίζουμε και ανακοινώνουμε ότι:

 • δεν δεχόμαστε ο όρος «Μακεδονία» να χρησιμοποιηθεί υπό οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κράτους των Σκοπίων… γιατί Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα!
 • εάν η Ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σε όνομα για το κράτος των Σκοπίων που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγο της (είτε στα Ελληνικά είτε αμετάφραστη στα Σλαβικά) από όπου πηγάζει ο επεκτατισμός των Σκοπίων, απαιτούμε να ζητηθεί η άδεια από τον δημοκρατικό και κυρίαρχο Ελληνικό λαό με δημοψήφισμα με καθαρή ερώτηση. Απόφαση και ψήφισμα μόνο από την Βουλή των Ελλήνων είναι αντιδημοκρατική πράξη αφού δεν έρχεται η εντολή από τον λαό.
 • όποιος/όποια πολιτικός πράξει το αδιανόητο και υπογράψει ή ψηφίσει να εκχωρήσει το όνομα και την ταυτότητα μας σε μη-Ελληνικό λαό, τότε θα μας βρει απέναντι του/της. Εάν επιλέξει να αγνοήσει την θέληση του Ελληνικού λαού, τότε θεωρούμε την πράξη του/της αντιδημοκρατική και θα έρθει σε ρήξη συνεργασίας με την Ελληνική ομογένεια του Καναδά.

Μετά τιμής, Δρ. Χρήστος Καράτζιος, Πρόεδρος, εκ μέρους της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά.

 

Πηγή:  Intrnational Hellenic Association

Κατηγορίες:Εθνικά, Πολιτική
 1. Φίλιππος Αναστασίου
  26/05/2018 στο 12:38

  Άλλο σχόλιο όχι μεν για το σκοπια νό,αλλά για ένα εξ ίσου σοβαρό ατό πημα του Δημάρχου Μπουτάρη, που ακόμη και για το σκοπιανό ανέφερε απαράδεκτα πράγματα !

  ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
  Αγαπητοί Κύριοι ,

  ´Ερχομαι στο πολύ επίκαιρο θέμα, που αφορά στην επίθεση κατά του Δημάρ χου Μπουτάρη, την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ολοκαυτώματος !

  Ασφαλώς, θα έχετε διαβάσει για το τί είπε ο Μπουτάρης για τους Τούρκους και τους ´Ελληνες Ποντίους.
  Είπε: «»Χέστηκα αν ο Κεμάλ έσφαξε τους ´Ελληνες του Πόντου»»!!!

  Μετά από μίαν τέτοιαν, άθλιαν, δήλωση ενός Έλληνος και μάλι στα Δημοσίου Προσώπου, ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση εκ μέ ρους του, κατά τών Ελλήνων Ποντίων, που την ημέρα ακριβώς της μνήμης τής σφαγής των, τού Ολοκαυτώματος των, της σφα γής 450.000 ψυχών και τού ξεριζωμού ενός εκατομμυρίου Ελλήνων τού Πόντου από τα πατρογονικά των εδάφη, με ἱστο ρίαν άνω των 3.000 ετών, να εμφανισθεί αναιδώς – αναδαίςτα τα και με θράσος – στην εκδήλωση του πένθους των !!!
  Ο πρωθυπουργός μας ανέφερε, ότι ο Μπουτάρης πήγε για να τιμήσει τους Ποντίους. Όμως, αν πράγματι πήγε γι’ αυτό, αςφαλώς τότε θα ΩΦΕΙΛΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΤΩΝ για την ύβριν του!!!!Και αςφαλώς τότε, μετά, όλοι θα τον υποδέχοντο με ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!
  Μέγιστο όντως το θράσος του !!!

  Εγώ, δεν είμαι Πόντιος ´Ελληνας, αλλά Αιγυπτιώτης ´Ελληνας, εξ Αλεξανδρείας, Κύπριος κατά το ήμισυ από της πλευ ράς της μητέρας μου! Είμαι ήπιος χαρακτήρας και γενικώς κατά της βίας! Έν τούτοις, αν τυχόν ήμουν καί εγώ παρών εκεί, τήν ώραν της προ κλητικής εμφανίσεως του Μπουτάρη, πολύ ευχαρίστως θα τού έδινα δύο χαστούκια στο πρόσωπο!
  Φυσικά, ΔΕΝ θα τον έρριχνα στο έδαφος, ούτε θα τον εκλώτσαγα ενόσω θα ήταν κάτω αδύναμος, ΑΠΡΟΣΤΑ ΤΕΥΤΟΣ, πεσμένος χάμο ! Αντίθετα τότε θα έσπευδα να τόν προφυλάξω!
  Αλλά όμως, δύο φάςκελα και δύο σκαμπίλια, με πολλήν χαράν θα τού τα έδινα, διότι θα τού άξιζαν, ως μία ελάχιστη – έςτω – τιμωρία για τις απολύτως άθλιες και απαράδεκτες εθνομηδενιστικές και εθνοπροδοτικές δηλώσεις του !

  Και σας παρακαλώ κύριοι, ΜΗΝ σπεύςετε να με κατηγορήςετε αμέςως ως δήθεν «φασίστα» ή δήθεν «ακρο δεξιόν», ή δήθεν «χρυςαυγίτην», η δήθεν «φαςιςτοειδήν», όπως έκαναν όλοι σχεδόν οι Δημόσιοι Λει τουργοί ! Είμαι απλώς ένας ´Ελληνας Πατριώτης, που αγαπά και πονά την Πατρίδα του και τιμά τους απανταχού, απο τους Τούρκους, σφαγιασθέντες Έλληνες! Είτε αυτοί προέρχονται εκ Πόντου, είτε εκ Μικράς Ασίας, είτε – ως καί προςφάτως – εκ Κύπρου!

  Καλώς βεβαίως, κάλλιςτα, έπραξαν οι Πολιτικοί μας με τό να στηλιτεύσουν αυτό το βίαιο γεγονός, εφόσον είμεθα δημοκράτες και όλες οι προςωπικές απόψεις είναι αςφαλώς σεβαστές και ελεύθερες να εκφράζονται ελεύθερα από όλους, αλλά, η άποψή μου έν προκειμένω, είναι οτι ο μοναδικός υπεύ θυνος για το βίαιο συμβάν αυτό, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μπουτάρης, ο οποίος, και ΜΟΝΟΝ με την απλήν παρουσίαν του, επροκάλεσε την οργήν από τον συγκεντρωμένον Ποντιακόν Ελληνιςμόν κατά την ημέρα μνήμης του πένθους του.

  Εγώ θεωρώ την παρουςίαν του ως ύβριν κατά των Ελλήνων Ποντίων.
  Είναι σαν να τούς έλεγε κατάμουτρα :
  <>

  Γι’αυτήν την απαράδεκτην και άθλιαν ενέργειαν και δήλωση του Μπουτάρη, δηλαδή της πλήρους απαξίωσης των Ελλήνων του Πόντου, υπέρ του σφαγέως των Ελλήνων Κεμάλ, και υπέρ των τουρκικών σφαγών των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Αςίας, –
  ( και προσφάτως και της Κύπρου αςφαλώς) – , που αυτός ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε και στήν συνέχεια , επιπλέον, ο ίδιος και πάλι, με πολύ μεγάλο αςφαλώς θράςος, επροκάλεςε – με την προκλητικήν και θραςυτάτην ακριβώς παρουσία του στην εκδήλωση μνήμης τής Ποντιακής Γενοκτονίας, όμως ΔΕΝ άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ, – μα κανέναν απολύτως -, ´Ελληνα Πολιτικόν να τον κατακρίνει και να τον καταδι κάσει τον κ. Μπουτάρη γι’ αυτά τα όντως άθλια και απαράδεκτα κατά τών Ελλήνων του Πόντου, τα οποία εκείνος είπε.

  Θεωρώ λοιπόν ευθαρςώς και με παρρηςίαν, ότι υπάρχει πολύ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΚΟΙ ΝΩΝΙΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ μας !!!

  Επίσης, ο Μπουτάρης έχει, κατ’ επανάληψιν, εκφρασθεί υπέρ των Σλαβομακεδόνων των Σκοπίων,υπέρ του να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονιάς μας στο κρατίδιο και έχει επιπλέον αναφέρει ότι η Ελλάδα οφείλει να αλλάξει ακόμη καί το όνομα » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου έτσι ο Μπουτάρης να ευχαριστήσει τους Σκοπιανούς! Γιατί άραγε να θέλει να τους ευχαριστήσει, εγώ φυςικά δεν το γνωρίζω! ´Αγνωσται γαρ αί βουλαί Μπουτάρη !!!

  Εγώ πάντως Κύριοι, απορώ πώς υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν ψηφίσει, και δύο μάλιστα φορές, για Δήμαρχον! Και αυτοί μάλιστα είναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, δηλαδή, Υπερήφανοι ´Ελληνες Πατριώτες !

  Ελπίζω και εύχομαι να μην τόν εκλέξουν και γιά τρίτην φοράν !!!

  Αυτά άχρις ώρας.

  Μετά τιμής,
  Φίλιππος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  Τηλ.: 6973 82 39 71

 2. 21/05/2018 στο 19:58

  Reblogged στις Macedonian Ancestry.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: