Αρχική > σκοπιανό, Εθνικά, Μακεδονία > Το επικίνδυνο φιάσκο των Πρεσπών επιβάλλει άμεσα εκλογές.

Το επικίνδυνο φιάσκο των Πρεσπών επιβάλλει άμεσα εκλογές.

01/10/2018

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

 • Το δημοψήφισμα στα Σκόπια την Κυριακή 30/9/2018 για την έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών (13/6/2018) που προσέφερε η ελλαδική κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου, αγνοήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των Σκοπιανών, οι οποίοι απείχαν συγκροτημένα και πολιτικά. Έτσι προέκυψε το δεδομένο, πλέον,  πως η μεγάλη πλειοψηφία των Σκοπιανών δεν αποδέχονται την ελλαδική κυβερνητική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου τους.  Παρότι ασκήθηκαν οι μέγιστες πιέσεις από παράγοντες της Δύσης ( Μέρκελ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.ά.) για να γίνει αυτή αποδεκτή.
 • Η εκκωφαντική απόρριψη των Σκοπιανών ακολούθησε τις επανειλημμένες, πρωτοφανούς και ιστορικής μαζικότητος, παλλαϊκές διαδηλώσεις εκατομμυρίων Ελλήνων που απέρριπταν κάθε παραχώρηση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.
 • Έτσι, στα Βαλκάνια εμφανίζεται μια ισχυρή, πολιτική, λαϊκή διεθνική αντίδραση στις επιδιώξεις Μέρκελ-ΝΑΤΟ, για παραχάραξη της ιστορίας και διασάλευση των εθνικών συνόρων και μια εξίσου ισχυρή πολιτική απόρριψη και απομόνωση των λακέδων τους Τσίπρα και Ζάεφ.
 • Λύση σε αυτή την μεθοδευμένη ένταση και το αδιέξοδο που καλλιεργήθηκαν επί δεκαετίες αφότου διαμελίσθηκε η Γιουγκοσλαβία, με εργαλεία τον εθνικισμό και την φτώχια, δε μπορεί να δοθεί, ειρηνικά, παρά μόνο με άμεσες εκλογές και στην Ελλάδα και στα Σκόπια. Ώστε να απομακρυνθούν τα πρόσωπα και κόμματα που διχάζουν τις κοινωνίες υπηρετώντας Μέρκελ και ΝΑΤΟ και να ακυρωθεί το εξάμβλωμα των Πρεσπών.
 • Μετά, πρέπει και μπορεί να ανοίξει μια μακρόχρονη διαδικασία επαναπροσέγγισης και ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των Βαλκανικών λαών και κρατών, αποκρούοντας τις δόλιες διχαστικές εξωτερικές επεμβάσεις και αναμίξεις. Η FYROM θα συνεχίσει έως ότου προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και στην ιστορική συνέχεια. Η Ελλάδα εάν αποκτήσει εθνική (και όχι την εκάστοτε κομματική) πολιτική στρατηγική (κατά το παράδειγμα της Τουρκίας) έχει δυνατότητες να ζωογονήσει την Βαλκανική Συνεργασία.
 • Στην ελλαδική κυβέρνηση ίσως επικρατήσει ψυχραιμία και συντεταγμένη υποχώρηση με προκήρυξη άμεσα εκλογών, αλλιώς θα βρεθεί στον κυκεώνα άθλιας εξοντωτικής αλληλοφαγωμάρας. Ο Π. Καμμένος μπορεί να δώσει μια έμπρακτη συγνώμη για τα πολιτικά εγκλήματά του, οι Τσίπρας και Κοτζιάς να μη αυξήσουν κι άλλο το μίσος που τους περιβάλλει.

Νίκος Καραβαζάκης

Δείτε και: 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 1. 02/10/2018 στο 09:59

  1.Οι Σκοπιανοί (Σλαύοι) απείχαν ύστερα από παρότρυνση του Προέδρου της FYROM απαιτώντας να εγκριθεί από την παγκόσμια κοινότητα, επίσημα, το όνομα που οι ίδιοι αποδίδουν στον εαυτό τους. Ουδεμία αντίθεση από οιονδήποτε εκφράστηκε κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι Σκοπιανοί, εμποτισμένοι από την σοβινιστική αυθυποβολή τους απέχοντας στις 30/0/2018 αποβλέπουν και απαιτούν σε πλήρη παραίτηση της Ελλάδας, ενθαρρυμένοι από την ελλαδική εθελοδουλία και το διεθνές ενδιαφέρον που απολαμβάνουν.
  2. Οι Σκοπιανοί εμφορούνται από σοβινισμό (επιθετικό εθνικισμό) αντίθετα με τον ιδρυτή του κράτους τους Κ. Γκλιγκόρωφ που τους ενέπνευσαν και καλλιέργησαν οι Δυτικοί ώστε να τους αποσπάσουν από την φυσική σύνδεσή τους με την Ρωσία (πρώην ΕΣΣΔ). Ως φτωχοί και απελπισμένοι, με ρηχή παιδεία και καμία παραγωγική βάση, εύκολα δελεάστηκαν και προσδέθηκαν στην Δυτική πρόσκληση. Ευνοήθηκε αυτή η μετάλλαξη από την ελλαδική σκόπιμη-καιροσκοπική ολιγωρία της διαπλεκόμενης κομματοκρατίας, που προτίμησε την ένταξή της στη κοσμογονία της «παγκοσμιοποίησης» μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τον ευκαιριακό και γρήγορο πλουτισμό με επενδύσεις στα Σκόπια και άλλες βαλκανικές χώρες παρά την προώθηση μιας εθνικής ελληνικής στρατηγικής συνύπαρξης-συνεργασίας-ειρήνης για την ανεξαρτησία και την ευημερία στα Βαλκάνια. Ουδείς προέβαλε το όραμα μιας Βαλκανικής Οικονομικής Κοινότητας, φερ’ ειπείν, σε αντιστάθμισμα της μονομερούς ευρωπαϊκής ένταξης της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

  3. Η κατάρρευση του εξαμβλώματος των Πρεσπών εφόσον επιτευχθεί δημοκρατικά με άμεσες εκλογές στις δύο χώρες, μπορεί να θραύσει εξαρτήσεις από την Μέρκελ και το ΝΑΤΟ και να ευνοήσει στρατηγικές ανεξαρτησίας και δημιουργικής ευημερίας.
  Νίκος Καραβαζάκης.

 1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Αρέσει σε %d bloggers: