Αρχική > Πολιτική > Με τις δικές μας, τις ελληνικές δυνάμεις…

Με τις δικές μας, τις ελληνικές δυνάμεις…

09/11/2012

Συνεχίζεται η παράσταση παραλόγου στην ελληνική πολιτική σκηνή, στο τσίρκο της Βουλής. Για να ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός του 3ου μνημονίου. Ο οποίος ακόμη κι εάν υπερψηφιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί επειδή είναι μη ανεκτός ( και μη συμβατός ) από την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πόσους ακόμη άμεσους φόρους μπορεί να πληρώσουν οι πολίτες ενώ είναι ακατάσχετη η ακρίβεια των καρτέλ στη λιανική; Πόσο ακόμη θα αντέχουν οι άνεργοι, πόσοι άστεγοι ακόμη θα σωρευτούν στους δρόμους και πόσοι ανασφάλιστοι στα διαλυμένα νοσοκομεία; Πόσο ακόμη μπορεί να συντηρείται η κοινωνική συνοχή; Μάλιστα με την παρουσία και προσθετική εξαθλίωση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών; Πόσοι πολίτες μπορούν να διασώσουν ή να αρχίσουν την μικρή αλλά τόσο απαραίτητη στον κοινωνικο-οικονομικό μας ιστό επιχείρησή τους; Προφανώς δεν υπάρχει πολιτικός ορίζοντας σε αυτό τον αβυσσαλέο κατήφορο που έχουν ρίξει την χώρα μας, απερίγραπτης αντικοινωνικότητας και μισάνθρωπης ανθελληνικότητας εξαμβλώματα, όπως οι Γ.Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος και Στουρνάρας, Βενιζέλος και Σαμαράς. Καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να εκτελέσει αυτά τα μέτρα που εκτελούν τον λαό και το έθνος μας, διότι δεν το μπορεί, δεν έχει τις δυνάμεις. Τα προηγούμενα παραδείγματα τόσο τα πρόσφατα όσο και παλιότερα των Μητσοτάκη, βασιλιάδων, ΕΡΕ, χούντας, προδικάζουν αυτή την βεβαιότητα. Σήμερα που ακόμη και ευρύτατες κοινωνικές, συντηρητικές, ομάδες όπως οι στρατιωτικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κληρικοί και επιστήμονες επαγγελματίες, έχουν άρει την πολιτική συναίνεσή τους είναι μαθηματικά βέβαιη η κατάρρευση των ύστατων εφεδρειών του δικομματισμού. Αν στην προχθεσινή κοινοβουλευτική ψηφοφορία έμειναν μόνο 153 από τους 179 βουλευτές της τροϊκανής συγκυβέρνησης, στο επόμενο 3μηνο-εφόσον προλάβουν να το διανύσουν- δεν θα μείνουν ούτε αυτοί της ΝΔ, με οποιαδήποτε αφορμή και σε οποιαδήποτε ευκαιρία. Ο Ανδρουλάκης, υπόδειγμα χαμαιλεοντισμού και γραικυλισμού της «γενιάς του Πολυτεχνείου», έδειξε το δρόμο που ακολουθούν προαιώνια όλα τα ποντίκια όταν  βουλιάζουν τα πλοία. Το θλιβερό όμως θα είναι να γίνουν βάσιμες οι ελπίδες του και των παρομοίων του να επιπλεύσουν. Αυτή η εκδοχή, δηλαδή να ξανασαλτάρουν λαμόγια και τσιμπούρια στη νέα ιστορική περίοδο, πρέπει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να αποτραπεί. Πρέπει να είναι η νέα ταυτότητα στη διακυβέρνηση της χώρας μας αυτό το κριτήριο: δημοκρατικός πατριωτισμός. Δηλαδή η πρόταξη του συμφέροντος συνολικά της κοινωνίας και της ευλογημένης χώρας μας έναντι κάθε ατομικού συμφέροντος, κάθε ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας. Έμπρακτα και με συνέχεια.

Τι επέρχεται σύντομα; Προφανώς κυβερνητική κατάρρευση και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που θα ανατρέψει τα μνημόνια. Αλλά πέραν των οικονομικών-εισοδηματικών αβάσταχτων προβλημάτων του λαού υπάρχει η αναπόδραστη ανάγκη αναπτυξιακής πολιτικής προοπτικής. Ποιά θα είναι αυτή και ποιοί θα την διαχειριστούν και εφαρμόσουν; Σε ποιόν εσωτερικό κοινωνικό περίγυρο παρόντων εξαθλιωμένων αστέγων και λαθρομεταναστών; Και σε ποιό διεθνή περίγυρο, παναραβικής εμπόλεμης ανασύνθεσης, κουρδικής κρατικής αυτοδιάθεσης και τουρκικής αποσύνθεσης, δυτικής παρακμής, πανευρωπαϊκής ύφεσης και χρηματοπιστωτικής παραλυσίας; Θα απαιτηθούν πολλές κυβερνητικές-οπωσδήποτε και κομματικές- ανασυνθέσεις και αναδιατάξεις έως ότου προβάλουν και αναλάβουν εκείνοι οι Έλληνες δημοκράτες και πατριώτες πιστοί και αδέκαστοι υπηρέτες του λαού μας, της κοινωνίας, της πατρίδας μας. Εδώ είναι το πάνδημο καθήκον: να  φροντίσουμε για την ανάδειξη τέτοιων στελεχών, για την προστασία και διαφύλαξή τους, για τη σταθεροποίηση εκείνων των συνθηκών που πάντα θα μας τους εξασφαλίζουν. Έτσι θα μπεί τέλος και στην περιβόητη «Μεταπολίτευση» έτσι θα λήξει και η ιδεολογική μισαλλοδοξία και η διχαστική ιδεοληψία.

Έτσι θα ξαναβρούμε την ελληνική ταυτότητά μας στο σήμερα, αυτήν που συνθέτουν η ελευθερία και η δημοκρατία, η διαλεκτική και ο ανθρωπισμός.

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 12/11/2012 στο 19:15

    Reblogged this on kathreftesmirrors.

  2. 12/11/2012 στο 10:15

    Για όσο διάστημα ακόμα θα προσδοκάμε να εμφανιστεί ο κατάλληλος ηγέτης στα πλαίσια του παρόντος κοινοβουλευτισμού Ρεπούμπλικας, και όχι Δημοκρατίας θα είμαστε θύματα ενός σπιράλ θανάτου της πολιτικής μέσα μας, στην συνείδηση μας.
    Μόνο όταν ως πολίτες θα έχομε την δυνατότητα να συμμετέχομε δημοκρατικά στην λήψη αποφάσεων, μόνο τότε θα εμπιστευθούμε πάλι την πολιτική διότι δεν θα χρειάζεται να εμπιστευόμαστε πρόσωπα-σωτήρες αλλά θεσμούς μόνο.
    Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για την πρόταση εισαγωγής μιας τέτοιας διαδικασίας από την βάση:
    http://giorgos-vamvakousis.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

  3. ΝΙΚΟΣ ΤΣΩΝΟΣ
    10/11/2012 στο 08:04

    Συγχαρητήρια για το κείμενο σας κύριε Καραβαζάκη,
    Καλύπτει τα βασικότερα πού απασχολούν τον Ελληνα πολίτη !
    Εχω μόνο μία ερώτηση. Ποιοί από εμάς είμεθα ικανοί να αξιολογήσουμε αρχικά και ακολούθως να στρατολογήσουμε επ`αγαθώ της Πατρίδας μας εκείνους «τούς αξιους και αμόλυντους» πού θα μας οδηγήσουν «εκεί» πού θα ξαναβρούμε την Εθνική μας ταυτότητα ?

    Νίκος Ηρ. Τσώνος – Λάυριο

    • 10/11/2012 στο 09:06

      Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ για τα καλά λόγια σου.
      Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη διαδικασία διαλογής-επιλογής από τις εκλογές, μόνον που πρέπει να αλλάξουν οι ελεγκτικές διαδικασίες-να είναι τακτικότερες,συχνότερες και άμεσες-να αποκτήσουμε πολιτική και συμμετοχική παιδεία εμείς οι ίδιοι οι πολίτες κλπ. Χρειαζόμαστε μια μακροχρόνια διαδικασία αναδιαπαιδαγώγησής μας, να σκεφτόμαστε με το «εμείς», πατριωτικά κ.ο.κ.
      Ν.Κ.

  4. 10/11/2012 στο 02:26

    Εδώ και πολλά χρόνια η Ελληνική κοινωνία έχει πάρει έναν ολισθηρό κατήφορο σε όλους τους τομείς.
    ΟΙ αξίες μας χάθηκαν, τα πρότυπά μας ψεύτικα, τα πανεπιστήμιά μας έβγαλαν παραγωγή πλιατσικολόγων συνδικαλιστών, που δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο αλλά έγιναν πολιτικοί πρώτου μεγέθους στην χώρα αυτή. Όσο ήταν στο πανεπιστήμιο εξυπηρέτησαν δουλικότατα κόμματα και συμφέροντα και έδωσαν το καλό παράδειγμα στους επόμενους.
    Με αυτά τα πρότυπα ήταν αναπόφευκτο να καταλήξουμε εδώ.
    Δεχόμαστε ένα χτύπημα και είναι καιρός να ξυπνήσουμε, και αυτό γίνεται τώρα.
    Να δουλέψουμε όλοι στην βάση της κοινωνίας, της γειτονιάς, όλοι μαζύ γιατί ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου και θα ανέβουμε πάλι σιγά σιγά, αρκεί που ξυπνήσαμε.
    Χρειαστήκαμε περισσότερο από μισό αιώνα να καταντήσουμε σε αυτό το χάλι και είναι άδικο να θέλουμε να γίνουμε πάλι αυτοί που είμασταν σε μιά νύχτα. Με υπομονή θα φτιάξουμε πάλι την Ελλάδα που ξέραμε οι πιό παλιοι και που οι καινούργια γενιά δεν γνώρισε . Έχουμε καλή μαγιά.
    Όσο για τους χαμαιλέοντες, αυτοί δ ε ν μ π ο ρ ο ύ ν ν α κ ο ρ ο ϊ δ ε υ ο υ ν πάντα, δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα που να το γνωρίζουμε.

  5. Δημήτρης Βόγγολης
    09/11/2012 στο 21:26

    Έχω πολλές και όχι λίγες επιφυλάξεις .
    Από πού θα προκύψουν οι Έλληνες δημοκράτες και πατριώτες πιστοί και αδέκαστοι , από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ; όταν και οι δύο έσπευσαν να υπερασπίσουν τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της βουλής! κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι .Οι μεν άπιστοι οι δε άπυστοι .

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.