Αρχική > Πολιτική > Τι ζητείται σε αυτές τις εκλογές;

Τι ζητείται σε αυτές τις εκλογές;

06/05/2023

Οι εκλογές στις 21 Μαΐου 2023 είναι οι πρώτες που διεξάγονται σε πολιτική-κοινωνική ηρεμία και κανονικότητα, αφότου το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Α. Παπανδρέου ( ΓΑΠ ) ενέπλεξε και εδέσμευσε την πατρίδα μας στην Κατοχή των Μνημονίων ( «M.O.U.» ), από το 2010. Αυτή η γερμανοκρατούμενη πολυεθνική τραπεζοκρατική νέα Κατοχή, συνεχίστηκε από συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενίοτε με την σύμπραξη Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ και Κουβέλη-ΔΗΜΑΡ. Με αθλιότερη όλων την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ή Τσίπρα-Καμμένου και κορύφωσή της στην καταπάτηση του δημοψηφίσματος στις 5/7/2015 το οποίο απέρριψε μεν όλα τα μνημόνια αλλά οι Τσίπρας-Καμμένος κατεπάτησαν με την συνενοχή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Επιβάλλοντας και το 3ο Μνημόνιο που ενεχυρίασε την ελληνική δημόσια περιουσία για ενενήντα εννέα ( 99 ) χρόνια στους δανειστές ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Αυτή την ανθελληνική-ανθελληνικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, των Τσίπρα-Καμμένου, άλλως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που κατεπάτησε ( μοναδική, παγκοσμίως ) δημοψήφισμα, που κατήργησε την φύλαξη των συνόρων της χώρας μας επ’ ονόματι της λαθρομετανάστευσης ( και της λαθροδιακίνησης ανθρώπων ), που επέβαλε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία στην ενέργεια μέσω νεοσυσταθέντος ανεξέλεγκτου χρηματιστηρίου, που πετσόκοψε τις συντάξεις και ανέβασε στα εξήντα επτά ( 67 ) έτη την ηλικία συνταξιοδότησης, που αρνήθηκε κάθε απολογία και συγγνώμη για την εκατόμβη στο Μάτι Αττικής ( 23/7/2018 ) και που παρέδωσε, υπό ΝΑΤΟϊκή επιταγή την μακεδονική γλώσσα και ιστορία και το ίδιο το όνομα της Μακεδονίας στο σκοπιανό κρατίδιο-εξάμβλωμα, ιμπεριαλιστικών αναδιανομών στην Βαλκανική, διαδέχθηκε στις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά ειρωνεία της Ιστορίας έμελλε να είναι, η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που από το 1974 και μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, απήντησε, μόνη της-μόνον με τις διαθέσιμες ελλαδικές δυνάμεις- επί του πεδίου, με απόλυτη επιτυχία τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020 στην απόπειρα υβριδικής τουρκικής εισβολής στα σύνορα του Έβρου και στις τουρκικές προκλήσεις στην θάλασσα του Αιγαίου. Αυτή η κυβέρνηση, σημείωσε σημαντικές προόδους στους οικονομικούς δείκτες που κατά υπερκομματική αποδοχή ταλανίζουν και αλυσσοδένουν την οικονομική μας ζωή από το 2010 ( ΓΑΠ ), προχωρώντας και σε αναδιανεμητικές πολιτικές .Η ίδια αυτή κυβέρνηση, πέραν από τις βάναυσες επιθέσεις της δια των αστυνομικών δυνάμεων στους νησιώτες μας που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση hot spots στα νησιά τους ( όπως ακριβώς διέπραξε και η προκάτοχός της ), παρεκτράπηκε ακραία όταν με αιτιολογία την πανδημία covid-19 εδίωξε υγειονομικούς και επέβαλε πρωτοφανείς περιορισμούς στην ελεύθερη κίνηση των πολιτών ( με την σύμφωνη γνώμη σύμπασας της Αντιπολίτευσης ) και έθιξε βλάσφημα και το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού μας απαγορεύοντας τις κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.

Συνοψίζοντας, διακρίνεται πως η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μία κυβέρνηση του «έξυπνου» κεφαλαίου, αυτού του κεφαλαίου που θέλει και προασπίζεται την κυριαρχία του και την αναγνώρισή του , που κατανοεί την αξία διαφύλαξης των εργαζομένων «του» και ένεκα τούτων εξοπλίζει την Ελλάδα, περιορίζει την ασύδοτη κερδοσκοπία, προσφέρει παροχές στον λαό. Έχει δε σαφή περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεων καθώς είναι ενταγμένη και αποδεκτή στο κυρίαρχο διεθνώς σύστημα. Σε αντίθεση με την του ΣΥΡΙΖΑ ( κατάλοιπα ΠΑΣΟΚ + ΚΚΕ Εσωτ ) που δεν συνδέεται με την παραγωγή είτε με κεφάλαια είτε με την εργασία, που στελεχώνεται από κρατικοδίαιτους αργόμισθους υπαλλήλους και συνδικαλιστές, που αποκλείει την αξιοποίηση των ελλαδικών υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων και την ενεργειακή αυτάρκεια και την οικονομική ανεξαρτησία που αυτοί συνεπάγονται, που αρνείται ακόμη και την στρατιωτική θητεία και που, εν κατακλείδι δεν αντιστρατεύεται ( κι όποτε ευκαιρεί, όπως ο πολακισμός έδειξε, την προκρίνει ) την διάλυση μίας προ-καπιταλιστικής χώρας ( της Ελλάδας, συγκεκριμένα ) από την οποία προσδοκά να προκύψει η «αδελφοσύνη των λαών». Εξ ου και ανερυθρίαστα αψηφά τις ομόφωνες ποινικές καταδίκες των τέως κυβερνητικών στελεχών του ( Ν. Παπάς, Ο. Ιορδανίδου ) για κατάχρηση εξουσίας. Εφόσον και εάν τρέχει ο μισθός ποιός νοιάζεται για την προέλευσή του ή για την τιμή του; Εξ άλλου, μετά τις 5/7/2015, «χάθηκε κάθε τσίπα».

Υπό την θεώρηση πως σήμερα ο κόσμος μας διαπερνάται και αναδιατάσσεται από τις πολιτικές συγκρούσεις, μεταξύ παραγωγικών και παρασιτικών κεφαλαίων και μεταξύ εθνικών και υπερεθνικών κεφαλαίων, η κοινωνία μας και η πολιτική ζωή της επιρρεάζεται ουσιωδώς και θεμελιωδώς από αυτές τις αντιθέσεις. Η τελευταία τέτοιας επιρροής και παγκοσμίων επιπτώσεων είναι αυτή στην Ουκρανία, μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Έχει δε ήδη επεκταθεί και συνδεθεί με τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Όπου το δεσπόζον πρόβλημα είναι ο νεοοθωμανικός επεκτατισμός, ο οποίος ουδόλως αναφέρεται κατά την προεκλογική μας συζήτηση ή αντιπαράθεση.

Επειδή όμως η Τουρκία θα ανανήψει από τους καταστροφικούς σεισμούς, επειδή όσον αφορά στον επεκτατισμό της έχει συμπαγή και ζωτική θεμελιώδη ομοφωνία, σύντομα ή συντομότερα θα επανέλθει στις απειλές και στις διεκδικήσεις της. Διότι δεν έχει άλλη ιστορικά προοπτική πλην την επεκτατική-ιμπεριαλιστική.

Στο υπαρξιακό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα κρίνονται οι πολιτικοί και οι πολιτικές, κρίνονται οι ζωές μας, τα πιστεύω μας, οι αξίες μας. Και, υπό αυτό το πρίσμα, επιλέγουμε και στις εκλογές.© ⓒ

Νίκος Καραβαζάκης © ⓒ

Κατηγορίες:Πολιτική