Ελληνική Α.Ο.Ζ. Τώρα!

20/12/2011

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 17/12,στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σαρωνικού (στα Καλύβια),η διάλεξη του κ. Ν.Λυγερού,με θέμα «τα διαγράμματα Voronoi ως υπόβαθρο της Α.Ο.Ζ.».Η προσέλευση ήταν μεγάλη,η παρουσίαση διαλογική, η συμμετοχή ζωηρή και το ενδιαφέρον καθηλωτικό!Την εκδήλωση διηύθυνε ο δρ. μηχανολόγος-μηχανικός κ. Σ.Μπινιάρης.

Παρευρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Μ.Τσαλικίδης,οι πρόεδροι της Ένωσης αποστράτων,του συνδέσμου τάξεων της Στρ.Σχ.Ευελπίδων κ.ά.. Απουσίασαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,χαιρέτησαν όμως την εκδήλωση,ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο δήμαρχος Σαρωνικού Π.Φιλίππου.

Παραθέτουμε αποσπάσματα του σύντομου χαιρετισμού του εκπροσώπου της ΟΑΠΣ Ν.Καραβαζάκη και τη σχετική μαγνητοσκόπηση:

Κυρίες και κύριοι,φίλες και φίλοι.

…Συνεχίζοντας λοιπόν στον ιδρυτικό σκοπό της ΟΑΠΣ που είναι η διάχυση της ενημέρωσης και πληροφόρησης,κόντρα στη συσκότιση και παραπλάνηση που σχεδόν δικτατορικά επιβάλλουν πλείστα ΜΜΕ…πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει άλλη προοπτική για την πατρίδα μας.Πρέπει να κλείσει ανεπιστρεπτί ο κύκλος της μεταπολίτευσης του ’74….Μπροστά στον πρωτοφανή κίνδυνο εξαΰλωσης της χώρας,του κράτους,του έθνους μας,από την 3πλή απειλή: της χρεοκοπίας,της αμφισβήτησης των συνόρων και της λαθρομεταναστευτικής πλημμυρίδας.Να διδαχθούμε από την Ιστορία μας και-όπως πάντα συνέβη-να στηριχθούμε κυρίως στις δικές μας δυνάμεις.

Εμείς,έχουμε ήδη επεξεργασθεί και παρουσιάσει στο ιστολόγιό μας, πρόταση,πολιτική κι οικονομική,διεξόδου από την κρίση.Με πίστη στον πατριωτισμό των Ελλήνων και στο μεγαλείο της ιστορικής παράδοσής τους,της δημοκρατικής και ηρωικής.Πρεσβεύουμε πως,η αξιοποίηση των  πόρων του ήπιου ενεργειακού δυναμικού,η καταβολή των γερμανικών πολεμικών οφειλών και  η μακρόχρονη παραχώρηση λιμένων,ναυπηγείων και αγκυροβολίων σε στρατηγικούς επενδυτές της Κίνας και της Ρωσίας,είναι μια δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης.Και,μπορεί να αλληλοτροφοτηθούν με τις επιχειρηματικές-οικονομικές συνέπειες της άμεσης ανακήρυξης της Α.Ο.Ζ..Δηλαδή,με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας μας στον πανθομολογημένης γιγάντιας αξίας υποθαλάσσιο πλούτο μας.

Φίλες και φίλοι.

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στη σημερινή εκδήλωσή μας.Για την άμεση ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ..Προς ενημέρωση και κατανόηση του θέματος,καλέσαμε τον ευφυή κι επιφανή συμπολίτη μας κ. Νίκο Λυγερό.

Ευελπιστούμε απόψε,να αποχωρήσουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας!