Αρχική > Πολιτική > Κάποια » άνθη του καλού «, υπάρχουν σε μικρά ψηφοδέλτια.

Κάποια » άνθη του καλού «, υπάρχουν σε μικρά ψηφοδέλτια.

17/05/2014

χαμομηλάκιαΣτον Δήμο Αθηναίων, υπήρξε η ευκαιρία με τις εκλογές, να ανοίξει η προοπτική πολιτικής χειραφέτησης της κοινωνίας μας. Το «φόβητρο» του Κασιδιάρη  και η αηδία για το σύνολο της κομματικής μεταπολιτευτικής νομενκλατούρας, στο περιβάλλον των μνημονίων και της λαθρομετανάστευσης, ευνοούσαν την ανάδειξη δυνάμεων «πολιτισμού με νομιμότητα» ( Ι.Σακκάς ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ). Δυστυχώς, δεν ευτύχησαν αυτές οι δυνατότητες.

Συνεπώς, θα υποστούμε και άλλες βασάνους, πιθανότατα τρισχειρότερες και πολύ τρομακτικότερες από τις γνωστές μας. Ίσως κάπως τις περιορίσουμε εάν αναζητήσουμε στα δημοτικά ψηφοδέλτια της Αθήνας κάποια πρόσωπα χωρίς ιδεοληψίες και εξαρτήσεις, εκτός διαπλοκής και διαφθοράς. Δύσκολο αλλά πρέπει να το επιχειρήσουμε. Πιθανόν δε, το ψηφοδέλτιο του Μάριου Στρόφαλη ( ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ  http://strofalis.gr/ ), με το ήπιο, προσγειωμένο, εξειδικευμένο -έστω και μονομερές- πρόγραμμά του, να περιλαμβάνει » άνθη του καλού » μέσα στον βόρβορο που μας έχουν καταδικάσει.

Το βέβαιον είναι πως μετά τις δημοτικές, για την Αθήνα και τους Αθηναίους, πρέπει να ξεκινήσει η πολιτική χειραφέτησή τους. Αλλιώς ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ σκοτεινός, σχεδόν κατάμαυρος.

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Πολιτική