Αρχική > Δημοτικά, Περιβάλλον, οικολογικά θέματα, Πολιτική > » Γιατί οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη ΗΤΑΝ Δημοψήφισμα για την «επένδυση χρυσού». «

» Γιατί οι Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη ΗΤΑΝ Δημοψήφισμα για την «επένδυση χρυσού». «

03/06/2014

10363119_716023875124304_7156132138018942870_nΣτις 19 Μαΐου, την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών που τον ανέδειξαν νέο Δήμαρχο Αριστοτέλη στη θέση του κ. Πάχτα, ο κ. Γιάννης Μίχος δήλωσε στο ραδιόφωνο stokokkino.gr:

“Οι εκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων”.

Διακηρυγμένος στόχος του νέου Δημάρχου είναι η ενότητα του Δήμου, που βέβαια είναι διακαής πόθος του συνόλου των κατοίκων αυτής της πολύπαθης περιοχής που έχει οδηγηθεί σε ακραίο διχασμό από τις μεθοδεύσεις Πάχτα-εταιρείας-κυβέρνησης για την επιβολή ενός κολοσσιαίου και ανεπιθύμητου μεταλλευτικού έργου. Ωστόσο, ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας μιας εκλογικής αναμέτρησης δεν εξαρτάται από την πρόθεση ή τη βούληση κανενός υποψηφίου. Εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την πρόθεση και τα κίνητρα των πολιτών που ψήφισαν τον έναν ή τον άλλο συνδυασμό και κατά την άποψή μας, η εκλογική διαδικασία στο συγκεκριμένο Δήμο είχε ΣΑΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Την άποψή μας θα τεκμηριώσουμε παραθέτοντας συγκριτικά τους αναλυτικούς πίνακες των αποτελεσμάτων των εκλογών της 18ης Μαίου 2014 και τα αποτελέσματα του β” γύρου των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2010, μεταξύ του κ. Χρήστου Πάχτα και του κ. Μιχάλη Βλαχόπουλου (εδώ το αρχείο σε pdf). Η θέση του κ. Βλαχόπουλου στο επίμαχο θέμα ήταν “υπέρ της υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας (μεταλλείο Μαύρων Πετρών), αλλά κάθετα ΟΧΙ στο πρόγραμμα Σκουριές και στη Μεταλλουργία Χρυσού”. Την αναμέτρηση εκείνη κέρδισε ο κ. Πάχτας με ποσοστό 51,3%.

συνεχίζεται εδώ: http://antigoldgr.org/blog/2014/06/03/giati-oi-dimotikes-ekloges-itan-dimopsifisma/%5B/