Αρχική > Πολιτική > Ανταλλαγή περιουσιών και τι συνεπάγεται.

Ανταλλαγή περιουσιών και τι συνεπάγεται.

05/06/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο Πρόεδρος να αναστείλει ( όχι να διακόψει) τη διαδικασία των συνομιλιών μέχρι ότου η Τουρκική πλευρά καταθέσει προτάσεις για το εδαφικό,  τους εποίκους και την ασφάλεια-εγγυήσεις.

5 Ιουν. 14

Η τουρκοκυπριακή  πλευρά επιμένει στην ανταλλαγή περιουσιών με στόχο,  πρώτο να εξουδετερώσει το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων  αλλά και εγκατάστασης των ελληνοκυπρίων στο βόρειο μέρος της πατρίδας  μας και δεύτερο να  νομιμοποιήσουν μέσα από αυτή τη ρύθμιση να λύσουν  το γεωγραφικό και δημογραφικό διαμελισμό της Κύπρου.

Η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της την τελευταία απόφαση του ΕΔΑΔ που κατοχυρώνει το προσωπικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας και δεν θα πρέπει να διαπραγματευτεί οτιδήποτε αχρηστεύει  αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ την  τελική απόφαση για την διαχείριση των περιουσιών τους έχουν οι πρόσφυγες. Μόνο με σεβασμό αυτού του δικαιώματος αποτρέπεται η γεωγραφική και δημογραφική διχοτόμηση στα πλαίσια μιας λύσης.

Παρά την ανακοίνωση που ακολούθησε την τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου για συμφωνία και των δυο για κατάθεση προτάσεων επί όλων των πτυχών ως προϋπόθεση για να προχωρήσουν προχωρήσουν οι συνομιλίες , η Τουρκική πλευρά υπαναχώρησε και με διάφορά προσχήματα παραπέμπει την κατάθεση της πρότασης για το εδαφικό στο τέλος των συνομιλιών.

Με δεδομένους αυτούς τους στόχους και την τακτική της Τουρκίας καλούμε τον Πρόεδρο να αναστείλει ( όχι να διακόψει) τη διαδικασία των συνομιλιών μέχρι ότου η Τουρκική πλευρά καταθέσει προτάσεις για το εδαφικό,  τους εποίκους και την ασφάλεια-εγγυήσεις.

Κατηγορίες:Πολιτική