Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας.

Συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας.

14/10/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΏΝ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιστολή προς τον ΠΤΔ απέστειλε η Συμμαχία Πολιτών με την οποία καταθέτει Πρόταση για σύσταση Επιτροπής που θα ετοιμάσει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων αντίδρασης προς κάθε προγραμματιζόμενη τουρκική ενέργεια

14 Οκτ. 14

Η χθεσινή συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την ενοποίηση των θαλάσσιων χώρων έρευνας και διάσωσης έχει και πολιτική και συμβολική σημασία. Στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποφευχθεί η κρίση που επιχειρεί η Τουρκία με τις επιθετικές τις ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Θα θέλαμε αυτή η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, στα πλαίσια ενός κοινού σχεδιασμού με συγκεκριμένες ενέργειες δράσης τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου οι δύο χώρες είναι κράτη μέλη.

Για να αναχαιτιστεί η τουρκική επιθετικότητα χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και αποφασιστικότητα. Με επιστολή μου σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταθέτω Πρόταση για τη σύσταση Επιτροπής η οποία θα ετοιμάσει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων αντίδρασης προς κάθε προγραμματιζόμενη τουρκική ενέργεια. Μέτρων που θα έχουν ίσο στρατηγικό αποτέλεσμα με τα μέτρα ή τις ενέργειες που η Τουρκία θα επιχειρήσει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μόνο έτσι θα είμαστε προετοιμασμένοι και θα αποφύγουμε τους αυτοσχεδιασμούς και ταυτόχρονα θα δώσουμε κίνητρα στις χώρες που θέλουν να αποτρέψουν την κρίση να παρέμβουν έγκαιρα προς την τουρκική Κυβέρνηση για να ακυρώσει τις αποφάσεις που ανακοίνωσε.

Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό