» ΤΑΙΠΕΔ και Πατρίδα. «

17/10/2014

Ελλάδα μας 1Η πιστή τήρηση του Συντάγματος αποτελεί την πεμπτουσία του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και θλίβομαι κάθε φορά όταν βλέπω λειτουργοί της Θέμιδος να το παραβιάζουν ή να το παραβλέπουν.

Ο στόχος των προδοτικών κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα ήταν να υλοποιήσουν την σχεδιασθείσα από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου  διάλυση – διαμελισμό της Ελλάδος, εκδιώκοντας τους Έλληνες από την Πατρίδα τους και διαγράφοντας οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα.

σ.σ.: οι ισοπεδωτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί, δεν βοηθούν αυτή την κρισιμότατη ιστορική περίοδο την πατρίδα μας, ούτε ποτέ την βοήθησαν. Διχάζουν, πέραν του ότι αδικούν. Μια ευρεία μερίδα συμπολιτών μας επέλεξε ηγέτη τον Α.Π. όπως και άλλη ( το 1974 ) τον Κ. Καραμανλή, στον οποίο επίσης πολλά μπορούμε να καταμαρτυρήσουμε. Πρέπει να εκπαιδευτούμε να ομονοούμε, εμείς οι Έλληνες. Το οφείλουμε στην ιστορία, στην ανθρωπότητα και, στα παιδιά μας.

Πριν από την διάλυση της Πατρίδος, η παρούσα Προδοτική Κυβέρνηση κυριολεκτικά παραχωρεί σε όμορες χώρες ενεργά στρατόπεδα, αεροδρόμια και άλλες ζωτικής σημασίας για την άμυνα και την οικονομία  (ΑΟΖ ) της χώρας εδάφη , ενώ παράλληλα  χαρίζει  τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε  Ελληνόφωνους και όχι μόνο φίλους της.

σ.σ.: Το πρόβλημα είναι με τους «μηδίσαντες» συμπατριώτες μας, που ψηφίζουν και στηρίζουν-συντηρούν τις » προδοτικές » κυβερνήσεις.. Τους απορρίπτουμε, τους συνθλίβουμε ή τους υποτάσσουμε και αξιοποιούμε; Μας συμφέρει, το ελληνικό έθνος, να αλληλοφαγωθούμε και να παραδοθούμε στο ισλάμ των νεοοθομανών;

Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για ανάπτυξη, καταλήγει στις περισσότερες περιπτώσεις σε  απλή πώληση που με τη σειρά της γίνεται Ξεπούλημα.

Το Ξεπούλημα όταν γίνεται προς επενδυτή που δεν έχει χρήματα και δανείζεται από Ελληνική Τράπεζα, περίπτωση χρυσοφόρου ΟΠΑΠ, τότε ο δανεισμός έμμεσα πλην σαφώς οδηγεί σε ανακεφαλαίωση της τράπεζας με επαχθείς παρενέργειες επί της Ελληνικής οικονομίας και του Λαού.

Η τακτική που εφαρμόζεται στην εκποίηση των ακινήτων είναι απαράδεκτη, όπως απαράδεκτο είναι το ΤΑΙΠΕΔ, που εφαρμόζει τις Κυβερνητικές εντολές για το ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου και παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να μελετά το κόστος και την ωφέλεια της επένδυσης ποιοτικά και σε βάθος χρόνου.

Η διαδικασία ξεπουλήματος αρχίζει με την τεχνητή απαξίωση του ακινήτου (εγκατάλειψη, ρίψη μπαζών κλπ). Αν επίσης χρειασθεί, το ακίνητο δυσφημείται μέσω των ΜΜΕ.

Αν η επένδυση αφορά σε πώληση Οργανισμού, εταιρίας παροχής υπηρεσιών, τότε πριν από την πώληση δημιουργούνται δυσλειτουργίες στον Οργανισμό. Αν υπάρχουν χρέη στον Οργανισμό και υποχρεώσεις, τότε  δημιουργείται μία άλλη εταιρία  και ξεπουλιέται μόνο το υγιές μέρος του Οργανισμού. Στο τέλος το Δημόσιο μένει με τις υποχρεώσεις, οι ημέτεροι κάνουν πάρτυ και το χρέος για τον Λαό ανεβαίνει.

Η υπόθεση του Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο των αντικειμενικών αξιών, των κοινωνικο – οικονομικών κριτηρίων, όπου οι ειδικοί, ανάλογα με την προτεραιότητα που θα θέτει μία πατριωτική κυβέρνηση, επιλέγουν τις απαιτήσεις που εξυπηρετούν βασικά την επένδυση.

Από ανάλυση πχ της πώλησης των 28 κτιρίων, που στεγάζονται ορισμένα υπουργεία μας, προέκυψε ότι ο αγοραστής θα αποσβέσει την επένδυση σε λιγότερο από είκοσι χρόνια, χωρίς επιχειρηματικό κίνδυνο, γιατί το Δημόσιο από κύριος έγινε μόνιμος ενοικιαστής.

Αν το χρήμα  προέρχεται από δανεισμό τότε τα οφέλη είναι μεγαλύτερα για τον «αγοραστή». Είτε με τη μέθοδο της NPV (Net Present Value) Καθαρή Παρούσα Αξία της επένδυσης ή με την IRR (Internal Rate of Return) υπολογισθεί η επένδυση, αμφότερες δείχνουν σαφέστατα ότι υπάρχει μεγάλο  κέρδος για τον αγοραστή. Σε αυτή την επένδυση ο Ελληνικός Λαός βαρύνεται με μία αέναη υποχρέωση ενοικίου σε αντάλλαγμα του πολύ μικρού σχετικά τιμήματος που έλαβε.

Παράλληλα με την πώληση της Δημόσιας περιουσίας επιχειρείται η δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Έλληνα, μέσω της βαριάς φορολογίας (ΕΝΦΙΑ), της μείωσης μισθών και συντάξεων και της αύξησης του κόστους ζωής.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Λαός με αίμα και θυσίες κράτησαν την χώρα ελεύθερη και δεν επέτρεψαν σε κανένα να τη ξεπουλήσει.Τις εκτάσεις γης αν δεν βρεθεί σωστός επενδυτής, δεν τις πουλάμε. Η γη ποτέ δεν χάνει την αξία της.

 

Θέλουμε  επενδύσεις καθαρές που θα εμπεριέχουν μεγάλη ΕΠΑ (Ελληνική προστιθέμενη αξία), θέσεις εργασίας, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη και το σπουδαιότερο, άμεσο χρήμα για να βγούμε από το μνημόνιο.

Πώς είναι δυνατόν κάποιος να δεχθεί για το «Ελληνικό», 970 εκατ  €, εκ των οποίων μόνο το 25% προκαταβολικά, και να μη δεχθεί τα 11.8 δις € , δηλαδή το άμεσο ξελάφρωμα του χρέους της χώρας κατά 11.8  δις €, σε μία φάση αρκετά κρίσιμη για την οικονομία της Ελλάδος.

Τέλος το ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται να στείλει στα Επιτελεία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 80.000 ακίνητα που έχει για  επένδυση, προκειμένου να αξιολογηθεί  η στρατιωτική αξία αυτών. Χωρίς αυτή την αξιολόγηση το ΤΑΙΠΕΔ δεν δύναται να πουλήσει.

Στέργιος Σμυρλής

Ταξχος (ε.α)

Οικονομολόγος-Κοστολόγος

σ.σ.: Προφανές και επιτακτικό είναι το πρόταγμα της Πολιτικής, στην κρίσιμη φάση που διανύουμε. ( Νίκος Καραβαζάκης )