Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > » … Το ISIS δεν είναι το πρόβλημα αλλά αυτοί που βρίσκονται από πίσω του και δεν είναι άλλοι από την Τουρκία. «

» … Το ISIS δεν είναι το πρόβλημα αλλά αυτοί που βρίσκονται από πίσω του και δεν είναι άλλοι από την Τουρκία. «

06/11/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

6 Νοε. 14

Αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών είχε σήμερα συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης στην Ευρώπη και τον εκπρόσωπο τους στην Κύπρο. Ακολουθούν απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΩΡΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εστιάσει τις ενέργειες της όχι μόνο προς το ISIS και τους τρομοκράτες στο Κομπανί αλλά και τους αίτιους όλης αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλοι από την Τουρκία

 

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την αντιπροσωπεία του Κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης για θέματα που αφορούν και στις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και τις εξελίξεις στο Κομπανί. Ο  Κουρδικός λαός όπως και ο Κυπριακός είμαστε κάτω από μια τουρκική απειλή η οποία είναι κοινή. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειες της αλλά και τις ενέργειες της όχι μόνο προς το ISIS και τους τρομοκράτες στο Κομπανί αλλά και τους αίτιους όλης αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλοι από την Τουρκία.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΙ ΜΟΧΑΜΕΝΤ

Και εμείς εκ μέρους του κόμματος του PYD και ο κύριος Χασάν, εκπρόσωπος του PYD σε όλη την Ευρώπη, θα θέλαμε να πούμε πως έχουμε συναντήσεις με όλα τα κόμματα και με όσους μπορούμε για να φτάσει η φωνή αυτών των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε εδώ σήμερα και θα συμφωνήσουμε στα όσα είπε ο κ. Παφίτης, ότι ο Κουρδικός και ο Κυπριακός λαός έχει τον ίδιο πόνο με τον ίδιο εχθρό φυσικά και να συζητήσουμε για το πώς έχει η κατάσταση και να μάθουμε από τους Κύπριους που έχουν πιο μεγάλη εμπειρία από τους Τούρκους. Όπως είπε ο κ. Παφίτης το ISIS δεν είναι το μόνο πρόβλημα αλλά αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτούς και όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι άλλοι από την Τουρκία.

Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό