Αρχική > Πολιτική > Δήλωση Παν. Γεννηματά.

Δήλωση Παν. Γεννηματά.

29/12/2014
Γεννηματάς Π.

Γεννηματάς Π.

29/12/2014

Δήλωση Παν. Γεννηματά.

 

Η ταυτόχρονη σύμπτωση δύο ναυαγίων, ενός θαλάσσιου και ενός κυβερνητικού, σημαδεύουν το κλείσιμο μιας θλιβερής επταετούς περιόδου άγονης εθνικής ταλαιπωρίας. Η συγκυβέρνηση  υπολειμμάτων από ένα ένοχο παρελθόν, σε πλήρη σύγχυση και αποσύνθεση από το περασμένο καλοκαίρι, ορρώδησε προ του βάρους των τελικών της ευθυνών και υπέβαλε στον ελληνικό λαό μια ύπουλη παραίτηση με το πρόσχημα της εκλογής νέου προέδρου της δημοκρατίας.

Είναι σε όλους σαφές ότι υπήρχε επάρκεια εξωκομματικών και υπερκομματικών προσωπικοτήτων που θα προσέφεραν τίμια και αξιοπρεπή διέξοδο στο τεχνητό αδιέξοδο της προεδρικής εκλογής, χωρίς περιττό διασυρμό των κοινοβουλευτικών θεσμών. Για μια ακόμη φορά επελέγη η οδός του εκβιασμού των ψηφοφόρων και της λαϊκής διαβουκόλησης με την μαζική διάχυση ψευδών που επιδιώκουν να θολώσουν τη λαϊκή νηφαλιότητα.

Ο ελληνικός λαός έχει και πάλι την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τις φοβίες του αλλά και την αγανάκτησή του. Θα δούμε τι τελικά θα επικρατήσει. Ασχέτως πάντως εκλογικού αποτελέσματος, το βέβαιο είναι ότι οι επικείμενες άμεσες εκλογές  ανοίγουν ένα νέο διάδρομο προς το μέλλον που νέες  δημιουργικές πολιτικές  δυνάμεις καλούνται να διευρύνουν και αξιοποιήσουν.

Κατηγορίες:Πολιτική