Αρχική > Κύπρος / κυπριακό, Πολιτική > » Το 2015 θα γίνει μια νέα χρονιά μόνο αν εμείς την κάνουμε νέα. «

» Το 2015 θα γίνει μια νέα χρονιά μόνο αν εμείς την κάνουμε νέα. «

30/12/2014

 Συμμαχία Πολιτών Κύπρου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το 2015 θα γίνει μια νέα χρονιά μόνο αν εμείς την κάνουμε νέα.

Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν αλλάζει με την αδράνεια.

Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών, αντικρίζουμε το 2015 με αισιοδοξία και ελπίδα.

Γιατί πιστεύουμε στους πολίτες της Κύπρου.

29 Δεκ.14

Το 2014 φεύγει, αφήνοντας μας δύσκολα και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.

Το 2014 φεύγει, αφήνοντας μας ένα Κοινό Ανακοινωθέν το οποίο αντί να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και τις αρχές λύσης του Κυπριακού, ενίσχυσε τις Τουρκικές θέσεις για διαμελισμό της κυριαρχίας και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μας αφήνει το Μπαρμπαρός και τα τουρκικά πολεμικά πλοία να εισβάλλουν όποτε και όπως θέλουν στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το 2014 φεύγει αφήνοντας τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα και μια σειρά από κοινωνικά άδικα μνημονιακά Νομοσχέδια, με κορωνίδα το Νομοσχέδιο για τις Εκποιήσεις των περιουσιών, τα οποία δυστυχώς η πλειοψηφία της Βουλής υπερψήφισε. Αφήνει 70.000 συμπολίτες μας στην ανεργία και μετατρέπει τους Κύπριους και κυρίως τους νέους μας σε οικονομικούς μετανάστες.

Το 2014 φεύγει αφήνοντας δυσάρεστες αποκαλύψεις σκανδάλων που αφορούν στα κόμματα του παλαιοκομματικού συστήματος. Κόμματα καταδέχτηκαν να χρηματιστούν εκατομμύρια  ευρώ από τη Focus, την εταιρεία που διέλυσε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Κόμματα βούτηξαν μέσα στο αποχετευτικό της Πάφου για να αισχροκερδήσουν εις βάρος των Παφιτών.

Μπροστά μας έχουμε μια νέα χρονιά. Μια χρονιά που για να γίνει πραγματικά νέα, θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τα δυσάρεστα δεδομένα. Όλα μπορούν να αλλάξουν προς τα καλύτερο φτάνει να εγκαταλείψουμε τη μοιρολατρία και τον ωχαδερφισμό. Φτάνει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να διεκδικήσουμε. Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν αλλάζει με την αδράνεια. Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών, αντικρίζουμε το 2015 με αισιοδοξία και ελπίδα. Γιατί πιστεύουμε στους πολίτες της Κύπρου. Πιστεύουμε ότι τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα και οι πολίτες θα αντιδράσουν και θα αλλάξουν τις συνθήκες. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια καλύτερη Κύπρο και μια καλύτερη κοινωνία. Ενωμένοι να σταθούμε απέναντι στους Τουρκικούς  προκλητικούς σχεδιασμούς και να τους ανατρέψουμε. Το 2015 θα γίνει μια νέα χρονιά μόνο αν εμείς την κάνουμε νέα.

Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλους τους πολίτες της πατρίδας μας ευτυχισμένο το νέο έτος, με όμορφους στόχους και πείσμα για να επιτευχθούν. Χρόνια πολλά.