Αρχική > Πολιτική > Τι είναι «Αριστερά» στην Ελλάδα σήμερα;

Τι είναι «Αριστερά» στην Ελλάδα σήμερα;

05/04/2015

αριστερόςΑν ως «Αριστερά» νοήσουμε την πολιτική-ιδεολογική τάση που αρνείται έως και ανατρεπτικά την καθεστωτική συστημική συντήρηση της «Δεξιάς», αποτελεί δηλαδή το «αντίδοτό» της, τότε ποιά μπορεί να είναι τα χαρακτηριστικά της στην Ελλάδα, σήμερα;

  1. Εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, αναθεωρητικό δικαίωμα του δημοκρατικού αυτοπροσδιορισμού της χώρας και του λαού στο διεθνές στερέωμα, δηλαδή πατριωτισμός.
  2. Κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια στα θεσμικά όργανα, δημοκρατικός λαϊκός έλεγχος και συμμετοχή στην εξουσία. Άμεση ανακλητότητα σε όλα τα δημόσια αξιώματα.
  3. Παραγωγική ανεξαρτησία και ανάπτυξη με τις δικές μας κυρίως δυνάμεις. Ανάδειξη της συλλογικότητας και της αμοιβαιότητας στην παραγωγή. Σεβασμός στο περιβάλλον, προτεραιότητα στον άνθρωπο.
  4. Πολιτισμική αναβίωση, εκπαιδευτική αναγέννηση με άξονα τον ελληνισμό και τις δημοτικές παραδόσεις, που συνιστούν διαχρονικά την ψυχή και το είναι του ελληνικού λαού. Καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας.
  5. Στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα εθνικής απελευθέρωσης και αυτοδιάθεσης της Κύπρου.
  6. Ένοπλες δυνάμεις με μαζική εκπαιδευτική στράτευση ανδρών και γυναικών, ως παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας. Παλλαϊκή εγρήγορση, επαγρύπνηση και συμμετοχή στα μέτωπα δημόσιας ασφάλειας.
  7. Θέτει διαρκώς στην κοινωνική ετυμηγορία τις πολιτικές επιλογές της και υπακούει σε αυτή.
  8. Προπάντων: προτάσσει το συλλογικό, το κοινωνικό, το πατριωτικό εμείς στο ατομικό, στο συντεχνιακό, στο κομματικό εγώ.Αριστερά

Υπάρχει κάπου τέτοια Αριστερά, υπάρχουν τέτοιοι Αριστεροί, στην Ελλάδα σήμερα;

Αν υπήρχαν, δεν θα ήμασταν καλότυχοι;

Νίκος Καραβαζάκης

Κατηγορίες:Πολιτική