Αρχική > Πολιτική > Κερδίζεται μάχη με τροχιοδεικτικά και πόλεμος με παπατζήδες;

Κερδίζεται μάχη με τροχιοδεικτικά και πόλεμος με παπατζήδες;

01/07/2015

ευρω_βάρκα_φουρτούνα_1912111

  1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΝΕΛ στην τελευταία της πρόταση έχει καταθέσει μέτρα αρπαγής 8 δις από την ελληνική κοινωνία. Ήδη έχει αδειάσει τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία από τα διαθέσιμά τους για να πληρώνει τοκοχρεολύσια μνημονιακά, που υπόσχονταν να διαγράψει και να σκίσει προεκλογικά. Ουσιαστικά είναι απόλυτα πειθαρχημένη στο πλαίσιο των μνημονίων, όπως απέδειξε με την συμφωνία του Φεβρουαρίου.
  2. Με το δημοψήφισμα διαπραγματεύεται πολιτικά, την συντήρηση της εκλογικής της επιρροής, έχοντας στόχο την χρονική διατήρηση και επιμήκυνση της κυβερνητικής εξουσίας της, σκοπό την κομματική αυτοσυντήρηση. Αν ηττηθεί στο δημοψήφισμα θα διασωθεί το κόμμα και οι φιλοδοξίες όσων το νέμονται, αν νικήσει θα επιβάλει 3ο μνημόνιο «εξαγνισμένο», το «αριστερό».
  3. Είτε ΟΧΙ είτε ΝΑΙ προκύψει, τα μνημόνια μένουν παρόντα και ασφυκτικά. Από κανένα κόμμα της Βουλής προτείνεται πρόγραμμα απαγκίστρωσης από αυτά, ανόρθωσης της παραγωγής και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής. Το πολιτικό κενό, προγράμματος και στρατηγικής, παραμένει για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η διαδικασία παρακμής και απαξίωσης συνεχίζεται, με κορωνίδα της την χύδην εισροή τριτοκοσμικών αλλοδαπών και την αφειδή απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Οι ΑΝΕΛ τις «κόκκινες γραμμές» τους τις κάναν σερπαντίνες «πολυπολιτισμού», χαρίζοντας νέες χιλιάδες εκλογείς στην Χ.Α. .
  4. Ο Α. Τσίπρας, πολιτικό τέκνο των «καταλήψεων» και της «μεταπολίτευσης», θρασύς, αναιδής και αλαζών, πλάσμα του σηπόμενου εκπαιδευτικού μας κυκεώνα και της διαπλεκόμενης κομματοκρατίας, φαίνεται να σφραγίζει το τέλος και της Αριστεράς στην Ελλάδα, καθώς ταυτίζεται με τους προκατόχους του ΓΑΠ και Σαμαρ/έλο. Αυτή ίσως γίνει η χρήσιμη συμβολή του στην ιστορία μας.
  5. Για εμάς παραμένει μοναδική διέξοδος, πρώτη απαίτηση και ζωτική διεκδίκηση, η εξωκομματικής στελέχωσης, υπερκομματικής στήριξης, δημοκρατική-πατριωτική, αντιμνημονιακή-αναπτυξιακή, κυβέρνηση. Και, παντού, οι πρωτοβουλίες των πολιτών πρέπει να συνθέτουν και να κατατείνουν σε ένα πλέγμα νέων ανθρώπινων σχέσεων με αμοιβαιότητα και ανταπόδοση, αυτοσεβασμό και δημιουργία.
  6. Η χώρα μας είναι ρημαγμένη, το πολίτευμα σάπιο, ο κόσμος σε κρίση, σωτηρία δεν προσφέρεται από πουθενά, ό,τι καταφέρουμε μόνο με τις δικές μας δυνάμεις. Μαζί με τους αδελφούς μας Κυπρίους.

Νίκος Καραβαζάκης

Κατηγορίες:Πολιτική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.