Αρχική > Εθνικά > «ΕΛΛΑΔΑ, αποφάσισε με αξιοπρέπεια το ορθό…»

«ΕΛΛΑΔΑ, αποφάσισε με αξιοπρέπεια το ορθό…»

13/07/2015

Ελλάδα+Κύπρος

 

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙ…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΠΟΥ -ΕΥΤΥΧΩΣ- ΔΕΝ ΡΕΕΙ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΤΑΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ…

Θεωρούμε το Θέμα της Ελλάδας ως εξ ίσου ΕΘΝΙΚΟ με το Θέμα της Κύπρου, γι’ αυτό και αποτελεί καθήκον μας να έχουμε έντιμη άποψη:

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ, ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ-

1η ΕΠΙΛΟΓΗ:  Η πλήρης υποταγή στις ορέξεις του όποιου νεοφανούς ευρω-δικτάτορα, η διαχρονική υποθήκευση της κρατικής κυριαρχίας και η τελειωτική απώλεια της εθνικής αξιοπρέπειας.

2η ΕΠΙΛΟΓΗ:  Αποφασιστικά, εσωτερικά μέτρα για συγκράτηση του χρηματο-πιστωτικού κατήφορου, για  κοινωνική ανακούφιση και για παραγωγική ανάπτυξη με τάχιστους ρυθμούς.

ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ προκρίνουμε την «2η Επιλογή», εισηγούμενοι τα ακόλουθα βασικά:

1ον

Άμεση έξοδο από την Ευρωζώνη [ΟΧΙ την ΕΕ] και ανακοίνωση της υιοθέτησης Εθνικού Νομίσματος, ΑΣΧΕΤΑ από τον βαθμό της προσωρινής υποτίμησης του.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ του Εθνικού Νομίσματος προς το ΕΥΡΩ να είναι «εκείνη που ίσχυσε για την αρχική μετατροπή των Δραχμών σε ΕΥΡΩ», με πρόνοια ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ κατά τακτά χρονικά διαστήματα και με χρονικό ορίζοντα πέντε (5) ετών.

Ως προς την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ του Εθνικού Νομίσματος, η οποία αρχικά θα είναι ιδιαίτερα χαμηλότερη της εσωτερικής και θα επηρεάσει βασικά τις ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ προϊόντων, να ΜΗΝ αποτελέσει τον κύριο γνώμονα για την απόφαση, αλλά να αντιμετωπιστεί με ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της αυτάρκειας παραγωγής ελληνικών προϊόντων και ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ των εισαγωγών.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ της συναλλαγματικής αξίας του Εθνικού Νομίσματος, θα εξαρτηθεί από τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ρυθμό ανάπτυξης ΟΛΩΝ των τομέων και, ιδιαίτερα, των εξαγωγικών και της παροχής υπηρεσιών [οι οποίοι και ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ από την υποτίμηση].

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ στοχευμένος κρατικός παρεμβατισμός, για αποφυγή της όποιας αισχροκέρδειας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

2ον

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ [ΟΧΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ] πληρωμών εξωτερικών και εσωτερικών χρεών, με ταυτόχρονη επιβεβαίωση του ποσού του κάθε χρέους και συνέχιση πίστωσης του με το τρέχον επιτόκιο, μέχρι που τα έσοδα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και, βεβαίως, την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του φυσικού πλούτου της Χώρας επιτρέψουν την ΑΝΕΤΗ αποπληρωμή κεφαλαίου+τόκων, ΧΩΡΙΣ τον οικονομικό στραγγαλισμό της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ θα πρέπει να δοθεί στον Εσωτερικό Δανεισμό, με σκοπό τη συντομότερη δυνατή αποκατάσταση των Ταμείων Κοινωνικών Παροχών.

3ον

ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση των χρηματο-πιστωτικών αναγκών [επαρκής διοχέτευση ρευστότητας στο Τραπεζικό Σύστημα], μέσω ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ από τις Ιδιωτικές Καταθέσεις [ΟΧΙ κούρεμα καταθέσεων], με απόλυτη προτεραιότητα στην αποπληρωμή τους ΜΟΛΙΣ σταθεροποιηθεί η κυκλοφορία του Εθνικού Νομίσματος, με πρόνοια για κυμαινόμενη ισοτιμία έναντι των σημερινών καταθέσεων σε ΕΥΡΩ, όπως ήδη σημειώθηκε [υπό 1].

4ον

Μετά από ενδελεχή μελέτη και με ορθολογικό ρυθμό υλοποίησης, η οικονομική αυτή γραμμή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, υπό τρεις θεμελιακές προϋποθέσεις-

ΠΡΩΤΟΝ, η ηγεσία που θα αναλάβει την διεκπεραίωση της, να διέπεται από εντιμότητα, πατριωτισμό και αποφασιστικότητα, μακριά από μκρο-κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις,

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, όλος ο παραγωγικά ωφέλιμος πληθυσμός να αποδυθεί σε άοκνη εργασία, χωρίς «να κοιτάζει πίσω του και να μεμψιμοιρεί…»,

και

ΤΡΙΤΟΝ, να γίνουν ΑΜΕΣΑ διαρθρωτικές αλλαγές ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ, με αποκλειστικό σκοπό το νοικοκύρεμα της ελληνικής οικονομίας και την προκοπή της ελληνικής κοινωνίας.

Π. Ιωαννίδης

ΚΕΔΚ

 

Κατηγορίες:Εθνικά
  1. 14/07/2015 στο 11:47

    Οι τρείς θεμελιακές προϋποθέσεις που παρατίθενται στο τέλος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε αν τα είχαμε αυτά τα τρία, τότε δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ. Άντε να πείσεις τους επιδοτησόβιους αγρότες να πάνε στο χωράφι ναπαράγουν τρόφιμα για τον πληθυσμό. Άντε να εφαρμόσεις αξιολόγηση στις κρατικές υπηρεσίςες, παιδία, κτλ. Μήπως λοιπόν αντί να βρίσκουμε την λύση με «μαγικές λύσεις» (π.χ. δραχμή) που μάλλον ακούγεται σαν υπεκφυγή, μήπως πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε πραγματοποιήουμε αυτές τις θεμελιακές προϋποθέσεις; Αν τα καταφέρουμε, τότε η συζήτηση για το αν θα είμαστε στη δραχμή ή στο ευρώ, ή για το αν θέλουμε μνημόνια ή όχι, θα είναι άκυρη.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.