Αρχική > Διεθνή > «Ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για την Συρία.»

«Ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για την Συρία.»

24/09/2015

Ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για την Συρία

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Φωτογραφία Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν την συγκρότηση μηχανισμού συντονισμού της στρατιωτικής δράσης των δύο χωρών για να αποφευχθεί τυχόν μεταξύ τους εμπλοκή στην Συρία.

«Ο μηχανισμός έχει ως στόχο την αποφυγή παρανοήσεων μεταξύ των ισραηλινών και των ρωσικών δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ προτίθεται να διατηρήσει την ελευθερία κινήσεών του στη Συρία.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Γκάντι Άιζενκοτ, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Νετανιάχου στη Μόσχα, και ο ρώσος ομόλογός του Βαλέρι Γκερασίμοφ συμφώνησαν ότι ο συντονιστικός αυτός μηχανισμός θα διευθύνεται από τους επικεφαλής των στρατιωτικών επιτελείων των δύο χωρών.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το 2013, πλήττοντας στόχους της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Έχουμε πολύ σαφείς κόκκινες γραμμές, όπως η μεταφορά προωθημένων τεχνολογικά όπλων ή χημικών όπλων προς τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ», είπε ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μοσέ Γιααλόν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία. Ωστόσο φαίνεται ΗΠΑ και Ρωσία συνεργάζονται πλέον, επεξεργαζόμενες πολιτική λύση στο Συριακό.

Πληροφορίες επαληθεύουν την παρουσία τεσσάρων ρωσικών μαχητικών Su-30 και τεσσάρων ρωσικών αεροσκαφών κρούσης Su-24 στην Συρία. Η Συρία, επίσης, επιβεβαίωσε την παραχώρηση από τη Ρωσία πέντε μαχητικών αεροσκαφών στην Αεροπορία της.

Η συμφωνία, πάντως, σημαίνει την αποδοχή, από το Ισραήλ, της ρωσικής παρουσίας στην Συρία, γεγονός που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στο Συριακό.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, Γαλλ.Πρακτ.

http://mignatiou.com/

Κατηγορίες:Διεθνή
  1. 24/09/2015 στο 14:20

    Reblogged στις Oxtapus *blueAction.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.