Αρχική > ΑΟΖ > Θεόδωρος Καρυώτης:

Θεόδωρος Καρυώτης:

14/08/2018

Προς Υπουργείο Εξωτερικών Ελληνικής Δημοκρατίας

 
Γράφω για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τις επικίνδυνες σχέσεις της Τουρκίας με την Κίνα, αλλά εσείς ασχολείστε με την οριοθέτηση των θαλασσών μας με τα έξι κράτη που έχουμε θαλάσσια σύνορα διότι έχετε μπλέξει την έννοια της ανακήρυξης της ΑΟΖ με αυτή της οριοθέτησης. Αλλά από τις 6 οριοθετήσεις που πρέπει να κάνουμε εσείς δεν έχετε κάνει ούτε μια. Ο κόσμος χάνεται και εσείς προσπαθείτε να δείτε εάν θα δώσετε πλήρη επήρεια στα νησιά μας βόρεια της Κέρκυρας και κοιμόσαστε με τις εξελίξεις στις Κινεζοτουρκικές σχέσεις.
Έχω την εντύπωση ότι κανείς διπλωμάτης δεν έχει πάρει εντολή από τον κύριο Κοτζιά να ασχοληθεί με τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Τουρκίας.
Παρακολουθώ τις παράνομες κινήσεις της Κίνας στην Σινική Θάλασσα και βλέπω ότι οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και αυτοί να παρακολουθούν τις κινήσεις των Κινέζων, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη ήττα τους στο Δικαστήριο της Χάγης.
Οι Κινέζοι έχουν παραβιάσει τις ΑΟΖ των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, του Μπρουνέι και της Μαλαισίας απαιτώντας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων!
Οι Τούρκοι νομίζουν ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ότι είναι η Σινική Θάλασσα για τους Κινέζους. Έτσι απαιτούν να μοιραστούν τους υδρογονάνθρακες που δεν τους ανήκουν με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Συρία, το Λίβανο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Λιβύη. Ναι, διαβάσατε σωστά, και την Λιβύη!
 
Διαβάστε τι γράφει ένας Τούρκος για τις σχέσεις Κίνας-Τουρκίας και θα αντιληφθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης.
Κατηγορίες:ΑΟΖ
  1. 14/08/2018 στο 17:17

    Reblogged στις Macedonian Ancestry.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.