Αρχική > Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση > Εκρηκτική η κατάσταση με την λαθρομετανάστευση. Όταν συμβούν αγριότητες, θα είναι αργά.

Εκρηκτική η κατάσταση με την λαθρομετανάστευση. Όταν συμβούν αγριότητες, θα είναι αργά.

08/08/2014

» Σάμος: Προβληματισμός των αστυνομικών για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών. «

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Την έντονη αντίδρασή τους για τις συνθήκες κράτησης στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών Σάμου εκφράζουν οι αστυνομικοί του νησιού κάνοντας λόγο για τραγική και επικίνδυνη κατάσταση.

Ειδικότερα η Ένωση Αστυνομικών του νησιού, σε επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζει πως ενώ η χωρητικότητα του Κέντρου είναι 285 άτομα, αυτή τη στιγμή αριθμεί 682 παράνομους μετανάστες, αριθμό υπερδιπλάσιο της χωρητικότητάς του.

Επίσης στην επιστολή τονίζεται πως οι ροές των παράνομα εισερχομένων μεταναστών είναι καθημερινές και ολοένα αυξανόμενες ποσοτικά.

Υπογραμμίζεται δε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες συνελήφθησαν συνολικά τετρακόσιοι δεκαεννιά αλλοδαποί, ενώ ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθεται καθημερινά για τη φύλαξη των ατόμων αυτών είναι το πολύ τέσσερις αστυνομικοί ανά οκτάωρο.

Τέλος στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, των κρατουμένων, την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, και την εν γένει ομαλή και ασφαλή λειτουργία του κέντρου.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας, η βουλευτής Σάμου Αγνή Καλογερή κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αρχική Σελίδα