Αρχική > Εποικισμός-Λαθρομετανάστευση > » Σε 48 ώρες περισυνελέγησαν πάνω από 500 μετανάστες στο ανατολικό Αιγαίο. «

» Σε 48 ώρες περισυνελέγησαν πάνω από 500 μετανάστες στο ανατολικό Αιγαίο. «

24/08/2014

 

λάθρο στο ΑιγαίοΕντείνεται το κύμα των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Μόνο το τελευταίο 48ωρο, περισυνελέγησαν από το Λιμενικό Σώμα στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της χώρας τουλάχιστον 553 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν έξι διακινητές.

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού αναμένουν ότι θα συνεχίσει να εντείνεται το κύμα μεταναστευτικών ροών από το ανατολικό Αιγαίο, καθώς παραμένει εύφλεκτη η κατάσταση σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Γάζα.

Έναντι αδρότατης αμοιβής δουλέμποροι στοιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη με την ελπίδα καλύτερης ζωής.

Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν διασωθεί από άνδρες του Λιμενικού 553 μετανάστες.

( συνεχίζεται … )

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231342291&ref=newsletter

Πρόκειται πλέον περί άοπλης απόβασης.

Με την βία, εκβιάζοντας τον ανθρωπισμό των Ελλήνων είτε οι ίδιοι οι φυγάδες αυτοί είτε οι στρατολόγοι και υποκινητές τους, δημιουργούν κατάσταση πληθυσμιακής αλλοίωσης και συνθήκες κοινωνικής διάσπασης στην πενόμενη χώρα μας.

Αν τα νησιά του Αιγαίου βρεθούν στη δίνη ανθρωπιστικής και αποσταθεροποιητικής κρίσης, αν η Αθήνα από κοιτίδα του πολιτισμού «εξισλαμισθεί» στο Κέντρο της ( αποκτώντας μάλιστα ευρωπαϊκής επιβολής ισλαμιστικό τέμενος ), ποιοί θα το εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν;

Είναι αρκετά ορατή κάποιου τύπου εκρηκτική σύγκρουση αμφίπλευρων αντιδράσεων στην κοινωνία μας στο έδαφος  της λαθρομετανάστευσης, με αδιόρατες πάντως τις πιθανές συνέπειες. Οι κραυγές ή ο πανικός δεν βοηθούν στην εύρεση λύσεων και διεξόδων από αυτό τον ασφυκτικό βρόγχο που η αφροσύνη δουλοπρεπών ευρωλάγνων κομματικών πολιτικών αλλά και η  ράθυμη συμφεροντολόγα συμπεριφορά των πολιτών εξέθρεψαν. Πολύ δε περισσότερο δεν πρέπει να είναι ανεκτή η από οπουδήποτε προερχόμενη κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος. Ας μην ξεχνάμε » είτε «ρατσιστές» είτε «ανθρωπιστές» ίδιοι είναι οι εκμεταλλευτές «.

Τα ερωτήματα παραμένουν και είναι:

  • Πού στεγάζονται αυτοί οι «εισβολείς»;
  • Πού εντάσσονται κοινωνικά;
  • Πού απασχολούνται;
  • Έως πότε φιλοξενούνται ή παραμένουν στην χώρα μας;
  • Υπάρχουν σχετικές υποδομές στην Ελλάδα του 30% ανέργων και του χρέους των € 360 δις ;
  • Τι παροχές μπορεί να τους προσφερθούν ενώ έχουν περικοπεί αυτές από τους επί δεκαετίες φορολογούμενους και τώρα πτωχευμένους Έλληνες πολίτες;

Η κατάσταση πάντως εξελίσσεται σε επείγουσα και οι λύσεις που απαιτούνται, κατεπείγουσες. Απαιτείται και εξαιτίας αυτού του προβλήματος και όλων των υπολοίπων που ταλανίζουν 5 χρόνια τώρα την Ελλάδα μία κυβέρνηση εκτός κομματικών ελέγχων, εκτός δεσμών και εξαρτήσεων υλικών ή ιδεολογικών, για να πλοηγήσει των κοινωνία και την χώρα . Η ευκαιρία διαπραγματεύσεων και αναβάθμισης της πειθούς  και των πιέσεων που παρέχει στην ελληνική πλευρά η διαπιστωμένη πλέον ύπαρξη των υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ είναι ιστορική και πρέπει να αξιοποιηθεί τα μέγιστα κοινωφελώς και πατριωτικά.

Νίκος Καραβαζάκης.

Δείτε και:

Πότε τέθηκε πρώτη φορά αίτημα δημοψηφίσματος για το τέμενος στην Αθήνα;

2 χρόνια μετά, μεθοδεύουν νέο “ιδιώνυμο”;

Η Μανωλάδα είναι πολυπολιτισμικό event;

Λαθρομετανάστευση : Διεθνή τα αίτια,εθνικές οι ευθύνες μας!