Αρχική > Πολιτική > Ερωτήματα υπεράνω εκλογών και κομμάτων.

Ερωτήματα υπεράνω εκλογών και κομμάτων.

01/01/2015
Καστελόριζο

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

1. Η Τουρκία με το «Barbaros» ελλιμενισμένο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο εμμένει στην εισβολή και στην αμφισβήτηση-«ακύρωση» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με το θράσος του ληστή επιβάλλει την καταπάτηση της κυπριακής ΑΟΖ και σκοπεί στην αρπαγή των ενεργειακών κοιτασμάτων της.

Η Ελλάδα πέραν από αδελφή εθνολογικά-ιστορικά-πολιτισμικά χώρα της Κύπρου είναι και εγγυήτρια της εθνικής  ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της. Τι έχει να πράξει ώστε και το «Barbaros» να εκδιωχθεί της κυπριακής ΑΟΖ και αυτή η ΑΟΖ να διαφυλαχθεί;

2. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις της ( ως μέλος του ΝΑΤΟ ) κατά τον Ιανουάριο του 2015 περιοχές της υφαλοκρηπίδας του ακριτικού Καστελόριζου και έχει εκδώσει ( απροσδιορίστου χρόνου διεξαγωγής ) δυο άδειες θαλασσίων ερευνών για την κρατική εταιρεία της πετρελαίων, στην ίδια περιοχή. Τι πρέπει και πρόκειται να πράξει το ελληνικό κράτος;

Σε αυτά τα τόσο ζωτικά και επικίνδυνα προβλήματα, δεν χωρούν η κομματοκρατία και οι ιδεοληψίες. Δεν τίθενται καν σε προεκλογική αντιπαλότητα. Είναι σημεία ύπαρξης για τον ελληνισμό η προάσπιση ή η παράδοσή τους. Είναι πεδία σύνθεσης της απαραίτητης εθνικής ενότητας αλλά και άξονες ακύρωσης, παύσης και αναδιαπραγμάτευσης των δανειακών μνημονίων καθόσον υπεράνω πάντων τίθεται η πατρίδα μας, η κοινωνία μας και η επιβίωσή μας ως κυττάρου της πολιτισμένης ανθρωπότητας.

Αυτού του ιστορικού έθνους στο οποίο η Ευρώπη οφείλει την υπόστασή της, η πορεία στο 2015 διαφαίνεται ασταθής και αβέβαιη. Κάθε ευρωπαίος πολίτης, με  τον δικό του πατριωτισμό, δύναται να εκτιμήσει τα μέτρα που απαιτούμε.

Ας λάβουν θέση και όλοι οι προεκλογικοί μονομάχοι:

ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ;

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 02/01/2015 στο 12:22

    Τα κόμματά μας και οι εθνικοί μας πατέρες αν δεν είναι πουλημένοι δεν έχουν παρά να διαβάσουν και μελετήσουν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια με βάση αυτό να χαράξουν την πολιτική τους. Όσο για τα εσωτερικά πέρα από αυτά του εθνικού ύμνου πρέπει να γνωρίζουν όταν απλώνεις το χέρι για βοήθεια δεν μπορείς να μιλάς για ανεξαρτησία. Τόσο απλά.

  1. 02/03/2015 στο 10:11
  2. 02/03/2015 στο 09:31
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.