Αρχική > Πολιτική > Ανάσα!

Ανάσα!

27/01/2015
Σούνιο αυγή

Χάραμα.

 

Η μνημονιακή-τοκογλυφική θηλειά στο λαιμό της Ελλάδας και όλων μας, χαλάρωσε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Άνοιξε ο δρόμος να ελεγχθεί το δημόσιο χρέος, να διακοπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να περιοριστεί η ληστρική ασυδοσία των τραπεζών. Προσέχουμε να δούμε τι θα κάνει το μοβόρικο μαντρόσκυλό τους που κατέλειπαν στην ΤτΕ.

Ικανοποιηθήκαμε για την πολιτική συντριβή ΓΑΠ-Καρατζαφέρη-Κουβέλη, λυπηθήκαμε που ξέφυγε ο Βενιζέλος. Ευελπιστούμε και προσδοκούμε την πολιτική εξάλειψή τους και την ολοκλήρωση της αυστηρής τιμωρίας τους. Χαρήκαμε για τις επιτυχίες Γκλέτσου, Λεβέντη και μεμονωμένων, πραγματικά ακομμάτιστων, υποψηφίων. Υποδηλούν την -ισχνή, έστω- απροκατάληπτη αναζήτηση της Κοινωνίας στην Πολιτική.

Η Αριστερή συγκυβέρνηση περιλαμβάνει άλλοτε ενδοκομμουνιστικά φανατικούς εχθρούς , νέους αριστερούς που δεν χαρακτηρίζονται για την αξιακή προσήλωση όσο για την ελευθεριότητα και τέως ακροδεξιούς «Κενταύρους» και λαϊκούς Δεξιούς.

Ακατέργαστο και άκομψο το σχήμα, σημαδιακό όμως των καιρών που απαιτούν συστράτευση, συναίνεση, σύνεση. Αν και δεν είναι απόλυτα βέβαιο πως υπάρχει αυτή η αυτογνωσία.

Η συγκυβέρνηση του Π. Καμμένου με το Νίκο Κοτζιά και τον Π. Λαφαζάνη υπό το νεαρότερο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, δεν είναι καθόλου εγγυημένη ούτε για την αποτελεσματικότητά της ούτε για την διάρκειά της. Ούτε είναι η συμμετοχή μανιοκαταθλιπτικών ρεβανσιστών και εξουσιολάγνων ιδεοληπτικών. Είναι όμως μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική πρωτοτυπία για την χώρα, την κοινωνία, την πολιτική ιστορία μας. Συνδυαστικά περικλείει  χειμαζόμενο ισχυρότατο δυναμισμό.

Ας την απολαύσουμε, με επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Για να πληρώσουμε όσο γίνεται μικρότερο αντίτιμο. Στο τέλος της Μεταπολίτευσης που έρχεται από τη μαρτυρική Κύπρο μας ( από όπου ξεκίνησε ).

Και ας λείψουν οι συμβολισμικές υπερβολές. Να παραχθεί έργο αντί για  θέατρο. Χωρίς διχαστικές προκαταλήψεις.

Νίκος Καραβαζάκης.

Τροποποιήθηκε 28/1/15 στις 05.37.

Κατηγορίες:Πολιτική