Αρχική > Οικονομία, οικονομικά, πολιτική οικονομία > Απίστευτη τοκογλυφία-αγυρτεία. Επί Αριστερής κυβέρνησής μας.

Απίστευτη τοκογλυφία-αγυρτεία. Επί Αριστερής κυβέρνησής μας.

12/02/2015

Καραμούζης ν.» Καραμούζης (Eurobank): Δεν πρέπει οι τράπεζες να έχουν απέναντι την κοινωνία. «

Πηγή: Καραμούζης (Eurobank): Δεν πρέπει οι τράπεζες να έχουν απέναντι την κοινωνία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/190928/karamoyzis-eurobank-den-prepei-oi-trapezes-na-ehoyn-apenanti-tin-koinonia#ixzz3RXotVILR

Καταγγελία από φίλο μας για απίστευτη τοκογλυφία σε βάρος του από τη EUROBANK/visa

 

Χρεώθηκαν 40 € τόκοι για την αβλεψία, να μην πληρωθούν 30€, σε χρεωστικό 2000€, !

Όταν διαμαρτυρήθηκε του απάντησαν ΔΥΟ μήνες μετά, τα δικολαβίστικα-κομπογιαννίτικα:

«……σας ενημερώνουμε ότι: Σύμφωνα με τη σύμβαση κατόχου κάρτας την οποία έχετε αποδεχθεί, ο κάτοχος υποχρεούται να εξοφλήσει το χρεωστικό υπόλοιπο της κάρτας του είτε ολόκληρο και άτοκο (με εξαίρεση τις χρεώσεις από αναλήψεις μετρητών οι οποίες είναι τοκοφόρες από την ημερομηνία που διενεργήθηκαν) μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στο μηνιαίο λογαριασμό είτε τμηματικά με έντοκες μηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση που δεν έχει εξοφληθεί ολόκληρο το χρεωστικό υπόλοιπο, το ποσό κάθε χρέωσης τοκίζεται από την ημερομηνία καταχώρησής του στα εμπορικά βιβλία της Τράπεζας. Είναι αυτονόητο ότι, μετά τις πληρωμές που πραγματοποιούνται στο λογαριασμό της κάρτας, το σύστημα εκτοκίζει το εναπομείναν χρεωστικό υπόλοιπο. Ως εκ τούτου το αίτημά σας για αντιλογισμό των τόκων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία επιθυμείτε.»

Και τους απάντησε:

«Είναι απωθητική η ανελαστικότητα του συστήματός σας. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι πως για 30 ευρώ οφειλή εκτοκίζονται 40 ευρώ! Απεχθής και βδελυρή τοκογλυφική πράξη.»

Ο νέος Πρόεδρος που δεν θέλει «την κοινωνία απέναντι» τα ακούει;

Β.Σ.

 

 

 

  1. 13/02/2015 στο 14:52

    Πόσα τέτοια και άλλα συμβαίνουν. Ο λογος είναι , γιατί δεν υπάρχει κράτος.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.