Αρχική > Διεθνή, Εθνικά > ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ / ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ / ΚΥΠΡΟΣ

12/02/2015

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

11 Φεβ.15

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πολιτική λύση του ζητήματος με τρόπο που θα επιτευχθεί σταθεροποίηση και ειρήνη.

Η εξέλιξη αυτή, αφαιρεί τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ενόψει του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναδείξει το θέμα των κυρώσεων τόσο γιατί η Ρωσία αποτελεί μια σταθερή και αποδεδειγμένα φίλη χώρα, που πάλεψε με τη Μ. Βρετανία για την Κύπρο στο τελευταίο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και γιατί η Κυπριακή οικονομία πλήττεται σοβαρά από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τέλος, εκφράζουμε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αξιοποιήσει την επικείμενη επίσκεψη του στη Μόσχα για την υπογραφή συμφωνιών ουσίας που θα ενισχύσουν και θα εμβαθύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία. Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά θα θέσει πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον της Κύπρου και όχι σε ιδεοληψίες τύπου ανήκουμε στη Δύση ή πιο σωστά, υπακούμε στη Δύση .

Κατηγορίες:Διεθνή, Εθνικά