Αρχική > Πολιτική > 4 χρόνια αγώνας.

4 χρόνια αγώνας.

12/02/2015

ΑΟΖ ομορφιάΑπό το Δεκέμβριο του 2011 οπότε πρωτοεμφανίστηκε η πρόταση για «τιτλοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων» (  Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με τις δικές της δυνάμεις. ) και τον Ιανουάριο 2012 όπου πρωτοπαρουσιάστηκε στην Παλαιά Βουλή ( Επιτυχημένη ημερίδα! ) η πρόταση αυτή ενώπιον προσκεκλημένων Ελλήνων καθηγητών έχουν παρέλθει γεμάτα 3 χρόνια.

Στη διάρκειά τους ανδρώθηκε το «ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» που προηγήθηκε όλων των πολιτικών εγχειρημάτων μας και θα συμπληρώσει αισίως τα τέσσερά του!

Έκτοτε η κοινωνία μας έχει βυθιστεί σε αδιανόητη ύφεση και παρακμή, η πατρίδα μας σε ιστορική ανυποληψία και … οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων σε υποτίμηση άνω του 50%.

Εκείνες οι προγραμματικές προτάσεις μας, τέσσερις στον αριθμό ( τιτλοποίηση ΑΟΖ, μίσθωση Νεωρίου Σύρου, άτοκες 40ετείς δόσεις των γερμανικών αποζημιώσεων, ήπιες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με την ίδρυση και αναπτυξιακής Τράπεζας ) άμεσα εφαρμόσιμες και ταχείας απόδοσης, ακόμη παραμένουν αξιοποιήσιμες και, μη αξιοποιημένες. Προβλήθηκαν από διάφορα κόμματα αντιπολιτευόμενα, πλην των Αριστερών. Προτάσεις δηλαδή με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας στηριγμένης στις δικές της κυρίως δυνάμεις, με δημόσιο και εθνικό ( δηλαδή «αντιιμπεριαλιστικό» ) χαρακτήρα, τα κόμματα που ευαγγελίζονται την κοινωνική αλλαγή-ανατροπή, τις αποσιώπησαν και τις αποσιωπούν. Και, οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις που διαφέντεψαν τις τύχες μας για δεκαετίες, τις λοιδόρησαν κιόλας. Πρωτίστως δε, ακόμη παραμένει ακήρυκτη η ελληνική ΑΟΖ, ακόμη είναι μετέωρη η σπουδαιότερη πολιτική κατοχύρωση του πιο ζωτικού, οικονομικά και πολιτικά, δικαιώματος της Ελλάδας, η ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Χωρίς απογοήτευση, χωρίς πάθος, αναγνωρίζουμε αυτές τις καταθλιπτικές πραγματικότητες της ζοφερής- παραίτησης, παράδοσης, καθυστέρησης, υπονόμευσης- πολιτικής κατάστασής μας, ως λαού και ως έθνους. Της παρακμιακής διεφθαρμένης διαβρωμένης κοινωνίας μας. Πιστεύοντας, μαχόμενοι και αγωνιζόμενοι πάντα, πως, «ανάγκα και θεοί πείθονται».

Στις τελευταίες εκλογές μας έγινε ένα βήμα αποκοπής του ομφαλίου λώρου της «μεταπολίτευσης». Θα συνεχιστεί η πορεία αυτή έως ότου όλη η κληρονομιά της «μεταπολίτευσης» αποτεφρωθεί.

Μέχρι τότε να αγωνιζόμαστε για τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Νίκος Καραβαζάκης

Επίμετρο ( 13/2/2015 ):

Στα τέσσερα αυτά χρόνια, γνωριστήκαμε με πολλούς από τον κόσμο των «αγανακτισμένων» ευελπιστώντας στη συνεργασία και κοινή δράση. Σπουδαιότερη πολιτικά όλων υπήρξε η απόπειρα εκλογικής συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του συνδυασμού » ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» με τον τ. εισαγγελέα κ. Ι. Σακκά. Εάν είχε ευοδωθεί θα ήταν διαφορετικές οι πολιτικές εξελίξεις και οι συσχετισμοί σήμερα. Αλλά αποδείχτηκε πως μακράν απέχουμε της πολιτικής αναγέννησης ή της αναγέννησης των πολιτών, καθώς οι ιδιοτελείς φιλοδοξίες και οι εγωιστικές ιδεοληπτικές εμμονές διέλυαν κάθε απόπειρα πολιτικής συγκρότησης. Εκφυλίζοντας τις προσπάθειες σε στείρους ακτιβισμούς ή θεατρινισμούς αυτοπροβολής, εγωπαθούς αλαζονείας. Αφήνοντας τις φοβίες και την αδράνεια να βασιλεύουν.

40 χρόνια ( τουλάχιστον ) διεφθαρμένης διαπλοκής και δογματικών ιδεοληψιών, δεν θεραπεύονται εύκολα. Προσπαθούμε να μη συμβεί η θεραπεία της ελληνικής πολιτείας … μετά θάνατον.

Ν.Κ.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 13/02/2015 στο 14:37

    Μόνο για να γίνει χρειάζονται αρ@@@@α.

  1. 10/03/2015 στο 22:04
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.