Αρχική > Πολιτική > Μεθοδεύεται «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Μεθοδεύεται «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

23/09/2013

Αρχίζουν καταθέσεις κατηγόρων κατά της Χ.Α. αρχικά από δημοσιογράφους ( πόσο αμερόληπτοι είναι γενικά το ξέρουν και οι πέτρες ) ενώ πληθαίνουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μελών της ΧΑ σε ιδιωτικούς χώρους και οι ύποπτες συκοφαντικές αναφορές για διασυνδέσεις του κόμματος με τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων του ελληνικού στρατού. Οι προθέσεις να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό μάλλον δεν ευοδούνται ενώ και ο χαρακτηρισμός της ως «εγκληματικής οργάνωσης» φαίνεται και αυτός έωλος. Με αυτά και άλλα μέτρα, συνεχίζει αυξανόμενη η πίεση προς την ΧΑ από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να εξορίζεται της πολιτκής ζωής, που άλλωστε δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού άμεσα θα προέκυπτε υποκατάστατο και πιθανόν με μεγαλύτερη δυναμική επιρροής.

Το σύνολο των ασκούμενων ή προτεινόμενων μέτρων είναι αποκλειστικά κατασταλτικού τύπου χωρίς ίχνος πολιτικής. Και φυσικά ποιά πολιτική να ασκηθεί αφού συνεχίζεται απαρέγκλιτα αυτή που εξεγείρει και εξοργίζει τους πολίτες. Των μνημονίων, της λαθρομετανάστευσης, της ξενοδουλείας και της τουρκολαγνείας, της απροσχημάτιστης κομματοκρατούμενης κοινοβουλευτικής δικτατορίας με την καταπάτηση του Συντάγματος. Η πολιτική δηλαδή που κατήγγειλε ( και ) η ΧΑ και έτσι εκτοξεύτηκε εκλογικά. Εάν τυχόν ανακόπτονταν αυτή η αφόρητη πολιτική, εάν εγκατέλειπε αυτή η κυβέρνηση τις θέσεις της, τότε πλείστα εκ των στελεχών της με πρώτο-πρώτο τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά  αλλά και τον Στουρνάρα θα φυλακίζονταν για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και γενοκτονίας. Πάση θυσία, δεν πρόκειται να παραιτηθούν ή αποχωρήσουν διότι είναι βέβαιος ο σκληρός κολασμός τους. Επίσης η ΧΑ με » φίμωτρο » και «χαλινάρι», θα χρησιμεύει ως κλωβός λαϊκών πατριωτικών δυνάμεων και ακύρωσής τους ως δυνάμεων πολιτειακής αναγέννησης της κοινωνίας. Ενώ θα αλληλοεκτονώνονται -ενίοτε και αλληλοεξοντώνονται- με αντίστοιχους του άλλου ιδεολογικού άκρου.Protesters clash with riot infront of the Greek Parliament in central Athens Wednesday, June 29, 2011. Greek deputies are to vote Wednesday on a deeply unpopular austerity bill that has provoked days of rioting in the streets of Athens, with the result of the vote determining is Greece can avoid a potentially disastrous financial default in the coming weeks .(AP Photo/Petros Giannakouris)

Καθώς λοιπόν έχει ήδη πολιτικά και ηθικά υποστεί πλήγμα η ΧΑ, πού αποσκοπεί αυτή η εξελισσόμενη «στρατηγική της ήπιας έντασης»; Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε ακόμη και να αφαιρέσει την ελεύθερη δημόσια ενημέρωση από την ΕΡΤ  ( όπου μοναδικός πολιτικός σύμμαχός της υπήρξε η ΧΑ ); ( βλ. και Δοκιμή γενικού πραξικοπήματος. )

Προφανώς, κατ’ αρχάς περισπά τη λαϊκή προσοχή από τα οργιαστικά και εξοργιστικά δημοσιονομικά ξεπουλήματα περιουσίας και δίνει άλλοθι σε περαιτέρω περιστολές των ελευθεριών έκφρασης και συνάθροισης. Επίσης εξιλεώνει και αναβαπτίζει τους πρωταγωνιστές εγκληματίες ( βλ. παραπάνω ) κατά του συνόλου -και όχι για κάποια πολιτική παράταξη- της κοινωνίας μας. Και προπάντων συντηρεί το περιβάλλον για υποτροπή είτε τυχαία είτε μεθοδευμένη.

Τότε, ποιός αποκλείει -ύστερα και από τις επιθετικές μετεκλογικές δηλώσεις της θριαμβεύτριας Μέρκελ κατά της Ελλάδας- την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -προσφέρεται βέβαια το ξόανο της Προεδρίας- για να ελεγχθούν τα – όποια- «άκρα»;

Τι λένε οι οργίλοι συμπολίτες μας;

Νίκος Καραβαζάκης.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 09/10/2013 στο 09:38

    Δύο επισημάνσεις.
    Α’ . Εάν το σύνταγμα δεν προβλέπει την κατάργηση ένός κόμματος, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να καταργηθεί. Είτε με απόφαση των μελών του, είτε θέτοντας το εκτός νομιμότητας αν οι πολιτικές και το καταστατικό του συγκρούονται με το υφιστάμενο σύνταγμα.

    Β». Η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα αποτελούσε λυτρωτική,ακόμα και κουτοπόνηρα, ενέργεια της Βουλής με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όχι σήμερα, αλλά εχθές. Όταν, αντί ο Παπανδρέου να μας βάλει στο ΔΝΤ, έθετε την χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
    Σύμφωνα με την Συμφωνία της Λισσαβόνα, αλλά και του Μάαστριχ, μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπαίνει σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, αυτή η χώρα χρηματοδοτείται με δεσμευτική υποχρέωση των κρατών – μελών έως ότου μπορέσει να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση.
    Η Βοήθεια αυτή δεν συνιστά δάνειο, ούτε μπορούν να επιβληθούν οικονομικά και κοινωνικά μέτρα εναντίον της χώρας αυτής.

    Εκείνο όμως που μεθοδεύεται, είναι πως η ενδεχόμενη ( και είναι πραγματική πλέον) αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, θα παρεμποδιστούν οι εκλογές με το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης το οποίο θα επιφέρει πάγωμα συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος, όπως αυτό των υποχρεωτικών εκλογών κάθε τετραετία.

  2. ΓΑΛΙΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    24/09/2013 στο 12:50

    Βασικά δεν μπορεί να καταργηθεί κανένα κόμμα και αυτό επειδή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η δικαιοσύνη θα κρίνει εάν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ας αφήσουμε λοιπόν την δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της.

    Φυσικά η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και αποτελεί εκφραστής του σκληρού πυρήνα της Δεξιάς. Ο πατριωτισμός, όμως, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός πολιτικού χώρου. Η θεωρία των δύο άκρων μπορεί ανεμπόδιστα να εφαρμοστεί όταν υπάρχουν αυτές οι λογικές που περιχαρακώνουν την σκέψη.

    Πολιτικά η στρατηγική έντασης αποσκοπεί στην επιστροφή των αμνών στο μαντρί. Για την ώρα δεν είναι εφικτή η κήρυξη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εάν όμως ξεφύγει η κατάσταση με δολοφονίες, βεντέτες και καταστάσεις καθημερινής βίας, τότε η κήρυξη της ίσως και να είναι επιβεβλημένη.

    Για αυτό χρειάζεται υπομονή και σύνεση. Μην επιτρέψουμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, να μας ρίξουν σε ένα αιματηρό εμφύλιο. Ο δρόμος της βίας δεν μπορεί παρά να οδηγήσει στην αποενοχοποίηση των ενόχων όπως άλλωστε και έχει αποδείξει η ιστορία.

  3. gvam44
    24/09/2013 στο 12:22

    Δεν είναι απίθανη μια κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης που θα διατάξει το μεγάλο φίδι – τέρας του Ναζισμού καλά κρυμμένο στις Βρυξέλλες.
    Η ΧΑ το πιθανότερο να είναι μια από τις πανευρωπαϊκά μικρές απολήξεις του -ουρές του στην Ελλάδα, ώστε να ασχολούμαστε με αυτήν, κατ’ αντιδιαστολή να μοστράρουν ως δημοκράτες οι οικονομικοί φασίστες του Μνημονίου που δήθεν πολεμάνε τους «νεοναζί».
    Σχετικό είναι και στο διαδίκτυο το βιβλίο ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.
    Εκεί υπάρχουν όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν που κρύβεται το μεγάλο φίδι του Ναζισμού το οποίο, με την βοήθεια των βιομηχανικών και χρηματοοικονομικών Καρτέλ, Ευρωπαικών και Αμερικάνικων (Ροκφέλερ), ποτέ δεν νικήθηκε το 1944 και μεταμφιεσμένο διοικεί μέσω της Κομισιόν και της ΕΕ των Βρυξελλών.
    Απλά μεταμφιέστηκε και τώρα εκδηλώνεται πανευρωπαϊκά με σατανικό εργαλείο χρεοκρατίας το Ευρώ.
    Το βιβλίο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν στον σύνδεσμο http://www.relay-of-life.org/gr/index.html
    Στην Ελλάδα ζούμε σήμερα τις συνέπειες αυτού του καθεστώτος χρέους το οποίο έχει αποδεχθεί και δουλικά υπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου, ενώ η Βουλή εκτελεί εντολές των ξένων επικυρίαρχων, καταπατάει το Σύνταγμα και το χειρότερο ψήφισε παράνομα την παραίτηση από την ασυλία της χώρας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας.
    Όσο για τον Παπούλια, «εγγυάται» την «Δημοκρατία» ! Ευτυχώς !!

    • 24/09/2013 στο 12:27

      2 επισημάνσεις αγαπητέ φίλε:
      Δεν έχουν απλά αποδεχθεί την χρεοκρατία οι κομματικά διαπλεκόμενοι αλλά έχουν σκάσει από τις μίζες και αν την χάσουν θα βλέπουν τον κόσμο πίσω από κάγκελα
      Και, δεν θα κάναμε σήμερα αυτή τη συζήτηση αν δεν είχαμε ψηφίσει «λεφτά υπάρχουν» και αν δεν δανειζόμασταν ως κοινωνία, ασύστολα και άσκεφτα.
      Νίκος Καραβαζάκης.

  1. 02/11/2013 στο 20:36
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.