Αρχική > Πολιτική > » Εκτεθειμένη στην αδυναμία της Ευρωζώνης η Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση βιομηχανικής παραγωγής. «

» Εκτεθειμένη στην αδυναμία της Ευρωζώνης η Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση βιομηχανικής παραγωγής. «

07/02/2014

Μειώθηκε απροσδόκητα η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, τον Δεκέμβριο, πτώση, την οποία οι αναλυτές αποδίδουν στις γενικότερες ασθενείς συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωζώνη και στις οποίες παραμένει εκτεθειμένη η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6% από τον Νοέμβριο, όταν ανέκαμπτε κατά 2,4%.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,5%, λόγω της εξασθένισης της εγχώριας ζήτησης. Σημειωτέον πως η χώρα στηρίζεται κυρίως στην εσωτερική ζήτηση, για να στηρίξει την ανάπτυξη, μετά και τα πρόσφατα στοιχεία που μιλούσαν για «άλμα» της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε επίπεδα-ρεκόρ και περιορισμό της ανεργίας.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ενώ η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank, έχει προβλέψει πως η οικονομία της Γερμανίας θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη κατά τους πρώτους μήνες του 2014, οι αναταραχές στις αναδυόμενες αγορές και η ευάλωτη κατάσταση στην Ευρωζώνη θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην οικονομία της Γερμανίας.

Παράλληλα, μικρότερη του αναμενομένου ήταν και η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Βρετανία, με την εθνική υπηρεσία της χώρας να ανακοινώνει μηνιαία ανάκαμψη της τάξεως του 0,3%, έναντι του προσδοκώμενου 0,6%.

Κέρδος online   7/2/2014 18:23

Κατηγορίες:Πολιτική