Αρχική > Πολιτική > » Ενότητα σημαίνει συλλογικός σχεδιασμός στη διαχείριση του Κυπριακού. «

» Ενότητα σημαίνει συλλογικός σχεδιασμός στη διαχείριση του Κυπριακού. «

21/02/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΤΔ

Ενότητα σημαίνει συλλογικός σχεδιασμός στη διαχείριση του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εννοεί την ενότητα ως στήριξη των δικών του πολιτικών

21 Φεβ.14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για πολλοστή φορά μετά την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης με τον κατοχικό ηγέτη, έκανε έκκληση για ενότητα δηλώνοντας  μάλιστα  ότι Κόμμα όλων πρέπει να είναι μόνο η Κύπρος. Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο ότι πάνω από σκοπιμότητες και την ανάγκη αυτοδικαίωσης πρέπει να είναι η Κύπρος.

Η ενότητα, όμως,  δεν πρέπει να είναι επικοινωνιακό σύνθημα. Η ενότητα επιτυγχάνεται με τη συλλογικότητα και το διάλογο.  Ενότητα σημαίνει συλλογικός σχεδιασμός στη διαχείριση του Κυπριακού.

Η ενότητα προϋποθέτει πνεύμα  συναίνεσης και διάλογο στη βάση επιχειρημάτων και προτάσεων και όχι αποκλεισμούς και παραγνώριση της διαφορετικής άποψης.

Ως Συμμαχία Πολιτών, έχοντας επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στην πατρίδα μας, δηλώσαμε έτοιμοι να συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρίες στη διαμόρφωση μια αποτελεσματικής στρατηγικής, ικανή να κάμψει την Τουρκική αδιαλλαξία και να ανοίξει το δρόμο για μια δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα.

Η ευθύνη της διάσπασης τους εσωτερικού μετώπου βαραίνει αποκλειστικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος εννοεί την ενότητα ως στήριξη των δικών του αποφάσεων και πολιτικών.

Αναμένουμε λοιπόν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφήσει τα εύηχα συνθήματα και να κάνει πράξη την ενότητα.

Κατηγορίες:Πολιτική