Αρχική > Πολιτική > » Ελιές στον Σαρωνικό. »

» Ελιές στον Σαρωνικό. »

24/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρεσβεία της Βενεζουέλας φυτεύει ελιές στον Σαρωνικό

προς τιμή του Κομαντάντε Τσάβες.

 ΤσάβεςΑθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2014. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, θα φυτέψει ελιές, προς τιμήν των θυμάτων της 27ης Φεβρουαρίου 1989, όταν οι δυνάμεις της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, του Στρατού και της Εθνικής Φρουράς ξεχύθηκαν στους δρόμους για να ελέγξουν τις διαδηλώσεις του λαού του Καράκας ενάντια στα νεοφιλελεύθερα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση του Κάρλος Αντρές Πέρες (Carlos Andrés Pérez), προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων απο 2.000 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, Φαρίντ Φερνάντες (Farid Fernández) «αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της κοινωνικής αναταραχής του 1989, που σημάδεψε την ιστορία της Βενεζουέλας και έσπειρε τους σπόρους  της Μπολιβαριανής διαδικασίας, φυτεύοντας ελιές, που αποτελούν σύμβολο ζωής και ζούν πολλά χρόνια».

Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τίτλο «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ», ως φόρο τιμής στον Ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και την χειραφέτηση των λαών.

Η εκδήλωση «Φυτεύοντας ένα δένδρο για τον Τσάβες» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ., στην πλατεία Γιαννικόπουλου (οδός Σουνίου και Ρήγα Φεραίου) στα Καλύβια του Δήμου Σαρωνικού, ως πράξη αναγνώρισης του αγώνα του Προέδρου Ούγκο Τσάβες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα θύματα αυτής της σφαγής και όλους αυτούς που αντιστάθηκαν και έδωσαν ζωή στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Η πρόσκληση αυτή δεν μπορεί βέβαια να παρακάμψει τα ερωτηματικά για τα προβλήματα και τις ταραχές στην Βενεζουέλα αλλά μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω γνωριμία και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, χωρίς φυσικά κομματική ή κρατική χειραγώγηση. Μπορεί επίσης η όλη εκδήλωση να συνεισφέρει στην καταδίκη των παρεμβάσεων ξένων κρατικών δυνάμεων στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. ( Β.Σ. )

 

Κατηγορίες:Πολιτική