Αρχική > Πολιτική > » Ο Πρόεδρος, άμεσα, να ζητήσει την ίση και ενεργό εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. «

» Ο Πρόεδρος, άμεσα, να ζητήσει την ίση και ενεργό εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. «

24/02/2014

Λιλλήκας3ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος, άμεσα, να ζητήσει την ίση και ενεργό εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α στην διαδικασία του Κυπριακού.

Η Κύπρος να καταστεί γέφυρα συνεργασίας των λαών της περιοχής και όχι ένα ‘αβύθιστο αεροπλανοφόρο’ του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε στη διαδικασία των συνομιλιών παραγνωρίζοντας τον καθοριστικό και βοηθητικό ρόλο που μπορούν να παίξουν παραδοσιακά φίλες χώρες όπως είναι η Ρωσία και η Γαλλία. Στηρίζεται σε υποσχέσεις των Ηνωμένων  Πολιτειών, ξεχνώντας ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, διαχρονικά, ταυτίζεται στην εξυπηρέτηση των Τουρκικών συμφερόντων. Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, άμεσα, να ζητήσει την ίση και ενεργό εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην όλη διαδικασία και προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, η Συμμαχία Πολιτών, τάσσεται ενάντια στην ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να ενταχθούμε σε κάποιο στρατιωτικό οργανισμό. Η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί αξιοποιώντας τη μεταστρατηγική της θέση να παίξει ένα ειρηνικό και σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή.

Να καταστεί γέφυρα συνεργασίας των λαών της περιοχής και όχι ένα ‘αβύθιστο αεροπλανοφόρο’ του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διδαχθεί από την Κυπριακή ιστορία και τις Αμερικανό-Βρετανικές παρεμβάσεις. Να μην παρασύρεται από τις υποσχέσεις τους και τις φαινομενικά καλές τους προθέσεις. Οι δύο αυτές χώρες πρώτιστα θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ακόμα στον Πρόεδρο, πως η Κυπριακή τραγωδία του 1974, το έγκλημα κατά της Κύπρου έγινε με τη συμβολή των ΗΠΑ και της Βρετανίας και ότι έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου Κύπρος και Ελλάδα εκυβερνούνταν από Κυβερνήσεις υποτελείς στις ΗΠΑ.

24 Φεβ.14

Κατηγορίες:Πολιτική