Αρχική > Πολιτική > » ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ «

» ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ «

28/02/2014

 ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Έκκληση να συζητηθεί η Πρόταση Συμμαχίας και άλλες  εναλλακτικές Προτάσεις που αποτρέπουν τις αποκρατικοποιήσεις.

Ανεξήγητο, γιατί η Κυβέρνηση δεν παρουσίασε έστω μια εναλλακτική Πρόταση, παρά μόνο εκβιάζει και σκορπά τον τρόμο.

Η Κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και να μην επαναφέρει το ίδιο νομοσχέδιο, ή και χειρότερο ώστε να «εκθέσει» τη Βουλή.Συμμαχία Πολιτών Κύπρου

ΟΠΤΙΚΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: http://youtu.be/5t5K4RJtPFI 

 

28 Φεβ. 14

Μετά τη χθεσινή απόρριψη του Νομοσχεδίου αποκρατικοποιήσεων, ανοίγει ο δρόμος για επαναδιαπραγμάτευση του θέματος με την Τρόικα. Αυτό που ουσιαστικά έπρεπε να πράξει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη τη στάση του κυβερνητικού στρατοπέδου, που για μήνες τώρα, άφησαν τη μοίρα του Κύπριου πολίτη στο έλεος της Τρόικας. Είναι ανεξήγητο, γιατί η Κυβέρνηση δεν μπήκε στη διαδικασία να παρουσιάσει έστω μια εναλλακτική Πρόταση, ένα σχέδιο β΄, παρά μόνο οδήγησε με τη γνωστή εκβιαστική διάθεση στη Βουλή, το Νομοσχέδιο της Τρόικα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει πάραυτα την αδράνεια και την τακτική του εκφοβισμού των πολιτών, ότι τάχα δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και δεν θα επαναφέρει στη βουλή, εν μέσω νέων απειλών και τελεσιγράφων, το ίδιο νομοσχέδιο, ή και χειρότερο ώστε να «εκθέσει» τη βουλή ότι έπραξε λάθος στην πρώτη καταψήφιση. Ήδη το έκανε 2 φορές μέχρι σήμερα.

Λύσεις υπάρχουν. Η Συμμαχία Πολιτών, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας των στιγμών, κατέθεσε από τον περασμένο Δεκέμβριο, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη Πρόταση, με την οποία εξευρίσκεται το 1,4 δις ευρώ μέχρι το 2018 χωρίς να υπάρχει ανάγκη ξεπουλήματος των Ημικρατικών Οργανισμών. Η Πρόταση αυτή κοινοποιήθηκε στην Κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα πολιτικά Κόμματα.

Ως Συμμαχία Πολιτών καταθέσαμε Πρόταση για εκσυγχρονισμό των Ημικρατικών Οργανισμών με την εισαγωγή στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει και τη διοίκηση τους για να τερματιστεί ο Κομματικός παρεμβατισμός.

Τώρα που η Κυβέρνηση προκαλεί τις πολιτικές δυνάμεις να τις βρούνε λύσεις, εμείς την προκαλούμε να μελετήσει τις Προτάσεις μας.

Ταυτόχρονα ζητούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις εκτάκτως όλοι μαζί, να καθίσουμε και να μελετήσουμε όλες αυτές τις  εναλλακτικές Προτάσεις που κατατέθηκαν και επιδεικτικά αγνοήθηκαν από την Κυβέρνηση. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση διαβούλευση. Να συζητήσουμε και να δώσουμε τις λύσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές τις στιγμές, ουδείς βάζει τα μικροκομματικά συμφέροντα υπεράνω πατρίδας.

Η Συμμαχία Πολιτών δίνει ξανά στη δημοσιότητα τις Προτάσεις της και θα τις ξαναστείλει στον Υπουργό Οικονομικών, με την παράκληση αυτή τη φορά ο κ. Γεωργιάδης να τις διαβάσει. Ταυτόχρονα καλούμε όλους όσους έχουν Προτάσεις να τις κοινοποιήσουν και εντός των προσεχών ημερών να συγκληθεί σύσκεψη για να τις συζητήσουμε και να καταλήξουμε στο ιδανικό σενάριο διάσωσης των Ημικρατικών μας Οργανισμών.

Κατηγορίες:Πολιτική