Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

30/09/2014

 

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η όποια προσπάθεια υποβάθμισης και υπόσκαψης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μας βρει απέναντι της.

30 Σεπ. 14

Η Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδρυση της οποίας τιμούμε αύριο , αποτελεί την πιο μεγάλη μας κατάκτηση.

Η 54η επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, βρίσκει την Κυπριακή Δημοκρατία με ανοικτές τις πληγές της κατοχής και της προσφυγιάς. Πληγές που μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντι στους ήρωες μας του ‘55-‘59, του ‘63-‘64, του ‘74. Το χρέος μας απέναντι σε όλους εκείνους που με τον αγώνα και τη θυσία τους προασπίστηκαν τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η φετινή επέτειος της Ανεξαρτησίας, βρίσκει την Κυπριακή Δημοκρατία μπροστά στις πιο μεγάλες και κρίσιμες προκλήσεις, ίσως από την ίδρυση της.

Εν μέσω συνομιλιών η Τουρκία προκαλεί διεξάγοντας σεισμικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, με έγγραφο της στα Ηνωμένα Έθνη διεκδικεί ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου, με έγγραφο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «εκλιπούσα» , ενώ στα κατεχόμενα εδάφη συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των εποίκων. Με ένα διφορούμενο Κοινό Ανακοινωθέν στο οποίο γίνεται αναφορά σε λύση που θα οδηγεί σε «Συνεταιριστικό Κράτος», το οποίο θα ιδρυθεί από δυο «Συνιστώντα Κράτη», επιτρέπεται στην Τουρκία να επιμένει στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες τις οποίες η τουρκική πλευρά εκμεταλλεύεται για να προωθεί αθόρυβα τους  στόχους της που δεν είναι άλλοι από τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου μέσα από μια δυσλειτουργική Συνομοσπονδία.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η  προάσπιση και η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί ιστορική ευθύνη και χρέος. Το μέλλον και η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού είναι ταυτισμένη με τη διαφύλαξη και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αποδείχθηκε ικανή να ανατρέψει τα Τουρκικά επεκτατικά σχέδια. Η όποια προσπάθεια υποβάθμισης και υπόσκαψης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μας βρει απέναντι της.

 

Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό