Αρχική > Πολιτική > » Για ποιο σκοπό αγωνιζόμαστε για τόσα χρόνια; «

» Για ποιο σκοπό αγωνιζόμαστε για τόσα χρόνια; «

02/04/2014

διαιρεμένη ΚύπροςΤο Νοέμβριο του 2011 είχα γράψει και δημοσιεύσει το πιο κάτω άρθρο. Πέρασαν 3 χρόνια από τότε , αλλά και να γραφόταν αυτή τη στιγμή δεν θα είχε καμία αλλαγή εκτός από το ότι σήμερα και από το 2013 ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Η πορεία παραμένει η ίδια και το ίδιο και οι θέσεις Βουλής και ομογενειακών οργανώσεων. Χθες η διεύθυνση της ομογενειακής εφημερίδας, Τα Νέα (ηλεκτρονικά) μεταξύ άλλων συνδέσμων για πρόσφατες εκδηλώσεις, κυκλοφόρησε τον σύνδεσμο και για την πιο κάτω ανάρτηση. Με την ευκαιρία αυτή, την προωθώ για περαιτέρω σκέψη.

Φανούλα Αργυρού 2.4.2014

http://tanea-london.net/PAROIKIA12/Paroikia1.html

ΣΧΟΛΙΟ

Να πάρουν θέση Βουλή και Ομογενειακές Οργανώσεις έναντι της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Για ποιο σκοπό αγωνιζόμαστε για τόσα χρόνια;

Με όσα διαδραματίζονται γύρω μας εύλογο το ερώτημα τελικά, για ποιο σκοπό αγωνιζόμαστε για τόσα χρόνια.  Κύπριοι Αγγλίας

 

Της ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Κάπου κάποιοι έχουν ξεχάσει το σκοπό του αγώνα, της καρτερίας, της υπομονής, της επιμονής και εμμονής προς  ένα και μοναδικό σκοπό: Εκείνο της απελευθέρωσης από την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας. Των περιουσιών μας. Της γης μας. Της πατρίδας μας που πρωτίστως περιλαμβάνει το ΟΧΙ του λαού προς ρατσιστικές και τουρκο-βρετανικές λύσεις όπως είναι η διαβόητη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Και που επιβεβαιώνεται και με βούλα του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (με την συμμετοχή σ΄αυτές δυστυχώς και κάποιων επώνυμων δικών μας «ανίκανων πολιτικών»).

Μετά από 37 χρόνια οφείλουμε πραγματικά να σταματήσουμε και να ερευνήσουμε το θέμα. Εδώ έχουμε ένα Πρόεδρο που δίχως εντολή από το λαό δέχθηκε μονομερώς και προσέφερε στους Τούρκους πράγματα απαράδεκτα. Βρέθηκε ένοχος για την τραγωδία του Μαρί από το πόρισμα του κ. Π. Πολυβίου τον οποίο ο ίδιος διόρισε. Αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία της έρευνας παρόλο ότι αρχικά ο ίδιος είπε ότι και στον ίδιο να επιρρίψει το πόρισμα ευθύνη θα την δεχθεί. Η Βουλή με πλειοψηφία πλην του ΑΚΕΛ τον καλεί να παραιτηθεί από μόνος του. Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν δέχεται την πλειοψηφική και δημοκρατική απόφαση του Κοινοβουλευτικού Σώματος της χώρας που εκπροσωπεί, όταν αυτό το σώμα εκπροσωπεί τον ίδιο το  ΛΑΟ. (Τέτοια περιφρόνηση). Που δεν τον θέλει πια στο προεδρικό λόγω των δικών του λαθών και ευθυνών.

(«Την ανάληψη της ευθύνης για τη φονική έκρηξη στο Μαρί στην οποία σκοτώθηκαν 13 παλικάρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την υποβολή της εθελούσιας παραίτησής του, ώστε να συμβάλει «στη δημιουργία κλίματος σταθερότητας και αποφυγής αχρείαστης πόλωσης, μισαλλοδοξίας και διχασμού», ζήτησε με ψήφισμα που ενέκρινε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων…» Είδηση 5.11.2011).

 Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

Το όλο θέμα όσον αφορά το εθνικό μας πρόβλημα συγκεντρώνεται πάνω στη λύση του Κυπριακού. Την Διζωνική. Γι΄αυτό τόσο στην Κύπρο όσο και οι οργανώσεις μας στις διάφορες ομογένειες- παροικίες του εξωτερικού είναι πλέον καιρός να πάρουν θέση όλες τους, έναντι της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και να θυμούνται και να εκτιμούν ότι το 76% του λαού με τη ψήφο του στις 24.4.2004 απέρριψε την ρατσιστική αυτή τουρκο-βρετανική λύση.

Όπως έκανε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το θέμα Χριστόφια / Μαρί να το κάνει, θα πρέπει να το τολμήσει, και για το θέμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα, να παύσουν και όλες οι ομογενειακές οργανώσεις να κρύβονται πίσω από τις συνηθισμένες δικαιολογίες, υπεκφυγές και κοροιδίες ότι τάχα υποστηρίζουν την εκάστοτε κυπριακή κυβέρνηση. Και να  σταθούν στο ύψος της αξιοπρέπειας και χρέους τους έναντι της πατρίδας μας και να πάρουν ΘΕΣΗ. Και να παραμερίσουν τις οικονομικές χορηγίες (όσες οργανώσεις παίρνουν) που απολαμβάνουν από τις εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις και που χρησιμοποιούνται για να χαμηλώνουν τους τόνους και να αποφεύγουν απευθείας σύγκρουση με τις κυπριακές κυβερνήσεις γι΄αυτό και ασχολούνται οι πλείστες με άλλων τ΄άλλων εκτός της ουσίας!   Όλες οι ομογενειακές ομοσπονδίες και λεγόμενα λόμπυ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Yποστηρίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ την τουρκο-βρετανική ρατσιστική απορριφθείσα λύση από το 76% του Κυπριακού Λαού στις 24.4.2004 Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;

Για 37 χρόνια αγωνιζόμαστε εναντίον της τουρκο-βρετανικής αυτής λύσης που χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Και ετοιμάστηκε στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (βλέπε βιβλίο της γράφουσας «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» καθώς και προηγούμενα της). Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για τις καταβολές αυτής της τουρκικής επιδίωξης μέσω Λονδίνου που έτυχε και της βοηθητικής συμπαράστασης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής -λόγω συμμαχιών με το Λονδίνο –  όμως,  τα σχέδια παραμένουν βρετανο-τουρκικά – αλλά και της Μόσχας – η συμπαράσταση δε της τελευταίας προηγήθηκε του 1974 και ξεκίνησε από το 1963-64…

Αγωνιζόμαστε να μην αναγνωριστεί το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα που πήρε το 1983 μονομερώς την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», που προνοεί η ρατσιστική αυτή λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και που το Συμβούλιο Ασφαλείας με δύο ψηφίσματά του καταδίκασε την μονομερή τουρκική ανακήρυξη και έκτοτε καλεί όλους και όλες τις χώρες να μην το αναγνωρίσουν, να μη το βοηθούν ή διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Ενιαίο Κράτος

Η αντίδραση του λαού και η εμμονή όλων εμάς που λίγοι καταρχήν (με πρωτοπόρο το προσφυγικό Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια) και πλειοψηφία σήμερα καταφέραμε με την επιμονή, εμμονή και συνεχή διαφώτιση προς τους ίδιους τους δικούς μας να έχουμε, με αποκορύφωση την εκστρατεία εναντίον της τελευταίας μορφής αυτής της εκτρωματικής λύσης που επιδιώκουν οι Τούρκοι μέσω Λονδίνου, ονόματι Σχέδιο Ανάν,  το αποτέλεσμα της 24ης Απριλίου, 2004. Δηλαδή την συντριπτική απόρριψη της λύσης αυτής. ΄Οπως εντόπισε και η InternationalCrisisGroup τότε και το ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι δηλαδή ο λαός με το δημοψήφισμα απέρριψε και την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Εξού και οι αμέσως μετά έντονες προσπάθειες του Λονδίνου να … εξασφαλίσει επαναβεβαίωση της πίστης των προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην λύση αυτή [συμφωνία Παπαδόπουλου –Ταλάτ 8 Ιουλίου 2006 και σε χειρότερη μορφή εκείνη των Χριστόφια – Ταλάτ 23 Μαίου 2008].

Ο λαός εκείνο που υπέδειξε με το δημοψήφισμα της 24.4.2004 απορρίπτοντας το έκτρωμα Ανάν που είχε ως βάση το τουρκο-βρετανικό μοντέλο Διζωνικής (ανύπαρκτο στο κόσμο – ομολογία Μάργκαρετ Θάτσερ προς Σπ. Κυπριανού βλέπε προαναφερθέν βιβλίο) είναι ότι υποστηρίζει ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. Δηλαδή, απελευθέρωση από την τουρκική συνεχιζόμενη κατοχή, επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων (που αποτελούν έγκλημα πολέμου).

Για 37 χρόνια απέτυχαν όλοι να μας επιβάλουν αυτή τη τρομακτικά ρατσιστική λύση διάλυσης ουσιαστικά της πατρίδας μας που οδηγεί στην τουρκοποίησή της. Και αυτό οφείλεται σε όσους αντιστάθηκαν καταρχήν ΜΟΝΟΙ και πράγματι αγωνίστηκαν να εξηγήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και να διαφωτίσουν τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ πρωτίστως,  ως προς το τι περιέχει αυτή η ελεεινή και καταστροφική «λύση» που προώθησαν οι «κηδεμόνες» Βρετανοί με την κατάπτυστη βοήθεια ορισμένων δικών μας…

 

 ΥΠΟΤΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Τα κατεχόμενα «διοικεί»  μια ΥΠΟΤΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ όπως αποφάνθηκαν και τα διεθνή δικαστήρια. Με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία η ΥΠΟΤΕΛΗΣ αυτή ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ στα κατεχόμενα μας εδάφη θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως κράτος. ΄Οσοι δεν αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία διατηρεί μια ΥΠΟΤΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και ισχυρίζονται με διάφορες προφάσεις ότι αποτελεί μια “νομική οντότητα” βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου. Για οποιοδήποτε λόγω ή οικονομικά συμφέροντα εργάζονται βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Να πάρουν θέση λοιπόν ΟΛΟΙ. Μετά από 37 χρόνια οφείλουν αυτό το χρέος και υποχρέωση έναντι της ημικατεχόμενης μας πατρίδας από την κατοχική Τουρκία. Για να ξέρουμε επιτέλους μετά από 37 χρόνια ποίοι και τι υποστηρίζουν στο εθνικό αυτό θέμα. Ξανά το ερώτημα:

 

Yποστηρίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ την τουρκο-βρετανική ρατσιστική απορριφθείσα λύση από το 76% του Κυπριακού Λαού στις 24.4.2004 Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 

Κατηγορίες:Πολιτική