Αρχική > Δημοτικά, Πολιτική > » Δήμαρχοι:Αξιόπιστο δημοψήφισμα για ΕΥΑΘ. «

» Δήμαρχοι:Αξιόπιστο δημοψήφισμα για ΕΥΑΘ. «

13/04/2014
Στόχος να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ από τους δημάρχους του πολεοδομικου συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Το δημοψήφισμα θα γίνει την πρώτη Κυριακή των εκλογών στις 18 Μαΐου ύστερα από ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι » ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ».
Η θέληση των διοργανωτών είναι να μπουν οι κάλπες μέσα στην αίθουσα όπου οι πολίτες θα ψηφίζουν για δήμους και περιφέρεια αλλιώς υπάρχουν οι εναλλακτικές είτε εντός είτε στον αυλειο χώρο του σχολείου.
Για λόγους αξιοπιστίας και βαρύτητας αποτελεσματος θα υπάρχει κεντρική εφορευτική επιτροπή από τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.» τόνισε ο Σίμος Δανιηλιδης. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ επανέλαβε ότι στόχος τους είναι η διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Οι πρώτοι που πρέπει να ενεργοποιηθουν είναι οι δήμοι» σημείωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό» ανέφερε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμενης υπερασπιζόμενος το δημοψήφισμα που δεν το θέλει η κυβέρνηση.

«Καταλυτική η απόφαση της ΠΕΔ ΚΜ» σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν πως μετά το δημοψήφισμα θα ακολουθήσει σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς φορείς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

«Το νερό μας ενώνει. Το δημοψήφισμα έχει κινηματικό χαρακτήρα» σημείωσε από τη μεριά του ο Λάζαρος Αγγέλου από την Κίνηση 136 ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος κάλεσε στην αυριανή μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στις 19:00.

Κατηγορίες:Δημοτικά, Πολιτική