Αρχική > Δημοτικά, Πολιτική > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( αρ. 12 )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( αρ. 12 )

18/04/2014

ΣΑΚΚ LOGO 4xr sak 1Στην Αθήνα και στις συνοικίες του Κέντρου ειδικά, το πρόβλημα της συσσώρευσης αλλοδαπών τριτοκοσμικής προέλευσης δεσπόζει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Έχει φτάσει στο απροχώρητο κατόπιν δεκαετιών αδιαφορίας και ανικανότητας των πολιτειακών αρχών. Δυναστεύει την καθημερινότητα των Αθηναίων με τις παρενέργειες που προκαλεί στη νομιμότητα και στην οικονομία. Φυσικά, δεσπόζει στην προεκλογική συζήτηση. Και βέβαια είναι αδύνατο να επιλυθεί από την δημοτική Αρχή. Μπορεί όμως να αντιμετωπισθεί πολιτικά και πρωτίστως με την συμμετοχή των δημοτών:

  1. Να γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αλλοδαπών εκτός Ε.Ε. που κατέγραψε η απογραφή του 2011. Ώστε να επιληφθεί χωρίς υπεκφυγές και κωλυσιεργίες η κυβέρνηση με την διαχείρισή τους.
  2. Το όποιο κυβερνητικό πρόγραμμα να τεθεί στην κρίση των δημοτών σε ( άτυπο ) δημοσκοπικό δημοψήφισμα και το τελικό σχέδιο να τύχει της ευρύτερης δυνατής άμεσης κοινωνικής συναίνεσης.
  3. Παρόμοιο δημοσκοπικό δημοψήφισμα να διενεργηθεί και για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους, όπως ήδη από 30/4/2013 έχουμε προτείνει. Το πρόβλημα αυτό είναι κυρίως πολιτικό και πρέπει πολιτικά και όχι διοικητικά να αντιμετωπισθεί. Στο κάτω-κάτω το Σύνταγμα υπάρχει για να υπηρετείται ο λαός και όχι για να τυραννιέται.
  4. Να διοργανωθούν από τον Δήμο επιτροπές εθελοντών δημοτών, επιτήρησης τάξης: τροχαία κίνηση, λαϊκές αγορές, παράνομο εμπόριο, πορνεία, νυχτερινή ασφάλεια. Σε κάλυψη του κενού από την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας. Οι επιτροπές αυτές των εθελοντών να καταγράφουν τα όποια περιστατικά παρανομίας αντιλαμβάνονται και να τα κοινοποιούν στην ΕΛ.ΑΣ. και στον Δ.Α. ο οποίος και να ελέγχει την εξέλιξη των περιστατικών.
  5. Να ισχύσουν οι διατάξεις σχετικά με τις παράνομες μισθώσεις κατοικιών σε αλλοδαπούς και να υποστούν τα δέοντα οι ιδιοκτήτες τους. Τα σχετικά πρόστιμα να διεκδικηθούν άμεσα από τον Δ.Α. και να κατευθυνθούν σε προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων δημοτών, για την αποκατάσταση της διάτρητης κοινωνικής συνοχής.
  6. Να ελεγχθούν από την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Δ.Α. οι άδειες λειτουργίας καταστημάτων αλλοδαπών και η ουσιαστική νομιμότητα των αδειών τους. Να επιβληθούν και εισπραχθούν τα όποια πρόστιμα και να κατευθυνθούν σε προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων δημοτών, για την αποκατάσταση της διάτρητης κοινωνικής συνοχής

Αυτές οι προτάσεις μας όπως και όποιες άλλες μπορούν να συμβάλουν στην διαχείριση, επίλυση και εκτόνωση του τερατώδους προβλήματος των μεταναστών στην Αθήνα. Πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο κατεπείγοντος, δημιουργικού και δημοκρατικού διαλόγου, απωθώντας διχαστικές και ιδεοληπτικές, κομματικές και αντικοινωνικές, προκαταλήψεις και υστεροβουλίες.

Η Αθήνα μπορεί να ξαναγίνει πρωτεύουσα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Πολιτισμός με νομιμότητα.

Το γραφείο Τύπου ( 18/4/2014 ).

http://sakkasioannis.com/

Κατηγορίες:Δημοτικά, Πολιτική