Αρχική > Πολιτική > » 10 χρόνια μετά το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας… «

» 10 χρόνια μετά το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας… «

25/04/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

10 χρόνια μετά το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας, ας ανταποκριθούμε ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της ιστορίας.

24 Απρ. 14

Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, η πατρίδα μας κινδυνεύει ξανά. Πριν από μόλις δέκα χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός, μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ, διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία και την περηφάνια μας.

Δυστυχώς τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι υποστηρικτές του καταστροφικού σχεδίου εντός και εκτός Κύπρου, κατάφεραν να το επαναφέρουν μέσα από τα έγγραφα Συγκλήσεων του Ντάουνερ και τα Κοινά Ανακοινωθέντα Χριστόφια-Ταλάτ και Αναστασιάδη-Έρογλου.

Η Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη-Έρογλου, προσφέρει στην Τουρκία, με τη δική μας υπογραφή, όλα όσα επεδίωκε ως συστατικά στοιχεία μιας συμφωνημένης λύσης: την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διαίρεση της κυριαρχίας, τις εσωτερικές ιθαγένειες και το Συνομοσπονδιακό χαρακτήρα του κράτους.

Επενδύοντας σε αυταπάτες, ο Πρόεδρος και οι συνοδοιπόροι του στο Κυπριακό, εγκλωβίστηκαν σε μια διαδικασία από την οποία η Τουρκία κερδίζει σε όλα τα επίπεδα.

Και το Κυπριακό μετατράπηκε σε διακοινοτική διαφορά με τις να προσπάθειες επικεντρώνονται στα  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και όχι στην αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Αν πραγματικά θέλουμε να ανοίξει ο δρόμος πρέπει να δημιουργήσουμε με διεκδικητική στρατηγική τέτοιο κόστος στην Τουρκία που να καταστήσει τη συνέχιση της κατοχής ανώφελη. Μόνο τότε θα δημιουργηθούν προοπτικές και προϋποθέσεις για μια λύση που θα συνάδει με τα δεδομένα του σήμερα και όχι του ’74.

 

Σήμερα, 10 χρόνια μετά το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας, ας ανταποκριθούμε ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της ιστορίας. Ας αποδείξουμε, ξανά πως η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι για μας ιδανικά για τα οποία αξίζει να αγωνιζόμαστε.

Κατηγορίες:Πολιτική