Αρχική > Πολιτική > » Και τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. «

» Και τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. «

29/04/2014

 Συμμαχία Πολιτών Κύπρου

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Ο Πρόεδρος να αντιληφθεί ότι οι ΗΠΑ προωθούν και στηρίζουν τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Να εμπλέξει και τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού.

29 Απρ. 14

Την ημέρα που η Τουρκία κατέθετε στα Ηνωμένα Έθνη τα έγγραφα για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας, προκαλώντας με τον πιο κραυγαλέο τρόπο εν μέσω των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, σε συνέντευξη του, δηλώνει πεπεισμένος ότι η Τουρκία έχει ειλικρινή διάθεση   για επίλυση του Κυπριακού.

Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναθεωρήσει τη θέση του, ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού. Είναι καιρός, ο Πρόεδρος, να εγκαταλείψει τις αυταπάτες και να αντιληφθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις θέσεις τους προωθούν και στηρίζουν τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας και θα τα στηρίξουν σε περίπτωση λύσης, εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Είναι καιρός να επαναδραστηριοποιήσει ενεργά και ισότιμα και τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στη Ρωσία και τη Γαλλία οι οποίες διαχρονικά στήριξαν τις θέσεις μας.

Η ουτοπική προσδοκία ότι θα αλλάξουν πολιτική οι ΗΠΑ, αποτελεί μια μεγάλη αυταπάτη που θα την πληρώσει με σκληρό τίμημα ο Κυπριακός Ελληνισμός, με τη λύση που θα παρουσιαστεί ενώπιων του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσον η Κύπρος και οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή κάποια κοινά στρατηγικά συμφέροντα ο κ. Λιλλήκας απάντησε:

«Υπάρχουν κοινά συμφέροντα που έχουν δημιουργηθεί ίσως με την παρουσία της Noble. Όμως συνεχίζει η Αμερική, να θεωρεί ως τον σημαντικότερο της εταίρο στην περιοχή την Τουρκία. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ αλλά και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι, σε δηλώσεις τους, έχουν αφαιρέσει την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα για την Αμμόχωστο και να την επιστρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία , αλλά επίσημα μετατρέπουν την Αμμόχωστο είτε σε ΜΟΕ είτε ως μέρος του πακέτου λύσης του Κυπριακού.  Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει ότι υιοθετούν τις Τουρκικές θέσεις».

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. gvam44
    30/04/2014 στο 15:10

    Το πρόβλημα δεν είναι με ποιους συμπαρατάσσονται οι ΗΠΑ, αλλά το ότι ο Ελληνισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο έχουν για κυβερνήσεις πράκτορες των Αμερικανών και Ευρωπαίων.
    Άρα οι Αμερικάνοι δεν χρειάζονται να σκοτίζονται για τους Έλληνες, μέσω των ανδρεικέλων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο τους έχουν στο τσεπάκι τους.

  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.