Αρχική > Πολιτική > » ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ «

» ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ «

30/04/2014

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ-

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

Ο Πρόεδρος να αναστείλει τις συνομιλίες μέχρι η Τουρκία να αποσύρει το έγγραφο της από τα Ηνωμένα Έθνη

28 Απρ. 14

Η Τουρκία εν μέσω των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού με έγγραφο που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη, προωθεί την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος. Αυτή η νέα άκρως προκλητική ενέργεια της Τουρκίας λαμβάνει χώρα την ώρα που υποτίθεται ότι η Τουρκία επιδεικνύει καλή διάθεση και θέληση για επίλυση του Κυπριακού.

Ως Συμμαχία Πολιτών, προειδοποιήσαμε ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος.  Ενώ η δική μας πλευρά επενδύει ακόμα πάνω σε φρούδες ελπίδες σ’ ένα διάλογο ο οποίος δεν έχει δώσει δείγματα γραφής  για αποτελεσματικότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην αρκεστεί σε διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Καλούμε τον Πρόεδρο να αναστείλει τις συνομιλίες μέχρι η Τουρκία να αποσύρει το έγγραφο της από τα Ηνωμένα Έθνη και ακυρώσει τις όποιες ενέργειες για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας μεταξύ του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας. Σιωπηρή ή διπλωματική αντίδραση και μόνο από πλευράς της Κυβέρνησης ουσιαστικά θα είναι επίδειξη ανοχής και θα φέρει ευθύνη η Κυβέρνηση για τα νέα τετελεσμένα. Εκτός και αν τελικά η Κυβέρνηση εκείνο που διαπραγματεύεται είναι την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο που θα έχουν και χωριστή υφαλοκρηπίδα. 

Κατηγορίες:Πολιτική