Αρχική > Κύπρος / κυπριακό > » ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ-ΝΤΡΑΓΚΙ «

» ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ-ΝΤΡΑΓΚΙ «

06/03/2015

Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ-

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ-ΝΤΡΑΓΚΙ

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, κατά πόσο η κα. Γιωρκάτζη μπορεί να φέρει εις πέρας τα τόσα σοβαρά και νευραλγικά καθήκοντα που της ανατέθηκαν ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Ταυτόχρονα η δήλωση του κ. Ντράγκι ότι δεν γνωρίζει κάτι για τη μετατροπή του ELA σε μακροχρόνιο δάνειο, διαψεύδει τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έθεσε αρκετές φορές το ζήτημα και βρήκε μάλιστα κατανόηση

6 Μαρτ.15

Πιο απογοητευτική δεν θα μπορούσε να είναι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Αντί να παραθέσει στον κ. Ντράγκι τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η εγκληματική απόφαση του Γιούρογκρουπ να κουρέψει τις καταθέσεις, η κα. Γιωρκάτζη δήλωσε περίπου ότι «καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν»!

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, κατά πόσο η κα. Γιωρκάτζη μπορεί να φέρει εις πέρας τα τόσα σοβαρά και νευραλγικά καθήκοντα που της ανατέθηκαν ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας .

Από τον Μάρτιο του 2013 που ανέλαβε την Κεντρική Τράπεζα, η κα. Γιωρκάτζη κατάφερε να απασχολεί την κοινή γνώμη τη μια για το συμβόλαιο της, την άλλη για τη σύνταξη της, αργότερα για τη διαπλοκή στο θέμα Βγενόπουλου με τη θυγατέρα της και πάει λέγοντας. Όσον αφορά στις αναδιαρθρώσεις των δανείων, στην απλοποίηση της οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, στην ουσιαστική μείωση των  επιτοκίων και σε μια σειρά από άλλες ωφέλιμες για την κυπριακή οικονομία κινήσεις, η κα. Γιωρκάτζη εμφανίζεται αδύναμη ή απρόθυμη να επιτελέσει το καθήκον της.

Ως Συμμαχία Πολιτών, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβληματιστεί κατά πόσο ο εν λόγω διορισμός, είναι πετυχημένος.

Είναι καιρός να δοθεί ένα τέλος στην ιστορία της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας για να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά αυτός ο κρίσιμος θεσμός.

Ταυτόχρονα η δήλωση του κ. Ντράγκι ότι δεν γνωρίζει κάτι για τη μετατροπή του ELA σε μακροχρόνιο δάνειο, διαψεύδει τις διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έθεσε αρκετές φορές το ζήτημα και βρήκε μάλιστα κατανόηση.

Ποιος εκ των δυο εμπαίζει τον κυπριακό λαό;

Ο Πρόεδρος του ή ο κ. Ντράγκι;

Κατηγορίες:Κύπρος / κυπριακό