Αρχική > Πολιτική > 4 χρόνια είναι μια αρχή.

4 χρόνια είναι μια αρχή.

24/03/2015

ανατολή ΙκαρίαΜε πρώτο δημοσίευμα στις 7/3/2011 ( Ανακοίνωση δήμου Σαρωνικού για διάθεση φθηνής πατάτας. ) ξεκίνησε τη ζωή του το «Βήμα Σαρωνικού».

Στον απόηχο των δημοτικών εκλογών του 2010 όπου ( και ) στο Δήμο Σαρωνικού δεν είχε προκύψει τίποτε θετικό και προωθητικό, προέβαλε πιεστική η ανάγκη πολιτικής έκφρασης και προσανατολισμού των δημοτών-πολιτών. Μάλιστα καθώς δέσποζε η κυβέρνηση ΓΑΠ και εισπράτταμε βομβαρδισμό μηνυμάτων καταβαράθρωσης της ελληνικής Οικονομίας σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων υποτιμητικών-κερδοσκοπικών πιέσεων στο ευρώ, φαίνονταν πως έπρεπε άμεσα να αρχίσουν αντιδράσεις και αντιστάσεις.

Το κοινωνικό-πολιτικό σώμα αποχαυνωμένο στην έως τότε καταναλωτική κραιπάλη και παραμυθιασμένο πως «λεφτά υπάρχουν», αδρανές και άβουλο ατένιζε τους θεατρινισμούς ΓΑΠ-ΠΑΠΑΚ που έσερναν την χώρα στην απαξιωτική παρακμή και το ευρώ στην υποτίμηση, μπάζοντας στην Ευρωζώνη πρώτη φορά το ΔΝΤ μέσω Ελλάδας. Παράλληλα, η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας αδυνατούσε να συνέλθει από τους φρενήρεις βανδαλισμούς του Δεκεμβρίου 2008 και να ανταπεξέλθει στο κατευθυνόμενο τσουνάμι λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία.

Επειδή διαφαίνονταν ως τεραστίων διαστάσεων οι επερχόμενες καταστροφικές εξελίξεις στην πατρίδα μας, πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν κατά μόνας, περιστασιακά και αποσπασματικά, επειδή βλέπαμε πως κανείς δεν επρόκειτο να διασωθεί αλώβητος, προσκάλεσα λίγους γνωστούς μου για τη συγκρότηση συλλογικού σχήματος. Οι μισοί αποκρίθηκαν θετικά και έτσι προέκυψε η «Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού». Αμέσως προχωρήσαμε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση Η 1η εκδήλωσή μας. Ανάβυσσος 9/4/2011 και αμέσως προέκυψαν τα πρώτα ρήγματα : άλλοι ( πατήρ και υιός, δικηγόροι ) δεν ήθελαν να εισφέρουν στα έξοδα της εκδήλωσης ( που είχαμε μαζί συναποφασίσει ), άλλος δεν ήθελε διεύθυνση στην εκδήλωση ( «αντιεξουσιαστικά» ), ακολούθησε η κόντρα με την «φιλανθρωπία» στη λαθρομετανάστευση και 2+1 αποχωρήσεις. Ωστόσο η μαζικότητα της πρώτης εκείνης πολιτικής εκδήλωσης προώθησε τις επόμενες, προσέλκυσε νέα μέλη και …σαλταδόρους ( αναμενόμενο ).

Το «Βήμα Σαρωνικού» επέκτεινε ραγδαία το αναγνωστικό κοινό του, αποτέλεσε στο διαδίκτυο πόλο ζυμώσεων και αναφοράς, μεταδίδοντας πανελλαδικά το πνεύμα και το πλαίσιο της αντιμνημονιακής πάλης έξω από κόμματα και πέραν από ιδεοληψίες. Με άξονα «να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις» παρουσιάστηκαν σημαντικές, πρωτοποριακές και  καινοτόμες προτάσεις διεξόδου από την κρίση που παραδόθηκε η πατρίδα και η κοινωνία μας, πισθάγκωνα δεμένη από τον επαίσχυντο κατάπτυστο προδότη ΓΑΠ, τη συμμορία του και τους συνοδοιπόρους του.

Κορωνίδα αυτής της αγωνιστικής πολιτικής προσπάθειας αποτέλεσε η πρόταση Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με τις δικές της δυνάμεις. ( 7/12/2011 ) και οργανωτικό βάθρο της η διεργασία της «ΔΗΠΕ» ( Εθνική Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα! και Ενωτική πρόσκληση! ). Μάλλον εύλογα μπορούμε να αποτιμήσουμε σήμερα πως ούτε αυτή η προσπάθεια ευδόκησε καθώς δεν υπήρχε ( και μάλλον ακόμη λείπει ) η ωριμότητα και ανιδιοτέλεια, του συλλογικού, του κοινωνικού, του πατριωτικού, ΕΜΕΙΣ. Μπορούμε να διαπιστώσουμε επίσης πως υπήρξαν και πολλά επιμέρους θετικά βήματα, διάσπαρτα και διάχυτα αλλά υπαρκτά. Τίποτε δεν πήγε χαμένο και όλα σωρεύονται για τις αναγκαίες ανατροπές.

Σήμερα κεφαλαιοποιούν τα κατάλοιπα και τα απόβλητα της «μεταπολίτευσης». Ως επιθανάτια αναλαμπή της.

Εμείς συνεχίζουμε στην τραχιά πορεία μας, πιο προσεκτικοί, πιο επιφυλακτικοί και πιο αποφασισμένοι, καθόσον είναι πιά δοσμένο πως δεν υπάρχει άλλη σωτηρία ούτε «σωτήρες» παρά μόνον ό,τι καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Με κύριο εχθρό μας, την διάσπαση.

Νίκος Καραβαζάκης

Πρώτη δημοσίευση 23//3/2015 στις 17.52′.

Κατηγορίες:Πολιτική
  1. 24/03/2015 στο 15:21
  1. No trackbacks yet.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.