Αρχική > Πολιτική > Μαχόμενος ελληνισμός στην Κύπρο.

Μαχόμενος ελληνισμός στην Κύπρο.

11/01/2014

 Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

«ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΡΟΙΚΑΣ»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει τη χρυσή  ευκαιρία να αποδείξει ότι

δεν είπε ψέματα στον Κυπριακό λαό για το κούρεμα

Η  Συμμαχία Πολιτών αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή

τη δημοκρατική νομιμότητα της Τρόικας

10 Ιαν. 14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει στα χέρια του τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είπε ψέματα στον κυπριακό  λαό για το τι ακριβώς συνέβη στο Γιούρογρουπ του Μαρτίου.

Με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  που εξετάζει το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμότητας της Τρόικας και των αποφάσεων της, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οφείλει να καταγγείλει όλους εκείνους τους εκβιασμούς, «το πιστόλι στον κρόταφο», όπως επανειλημμένως λέει, που τον ανάγκασαν να αποδεχθεί εν μια νυκτί το κούρεμα των καταθέσεων.

Στη συνάντηση που θα έχει μαζί τους οφείλει επίσης να καταγγείλει, όπως ο ίδιος δημόσια ισχυρίστηκε, ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να γίνει κούρεμα των καταθέσεων.

Αν ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση θεωρούν άδικο τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Τρόικα την κυπριακή οικονομική κρίση, αν θεωρούν ότι δεν νομιμοποιείται η Τρόικα να αποφασίζει για μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή  χώρα και θέλουν να διαφυλάξουν τουλάχιστον άλλες χώρες, τότε οφείλουν να καταθέσουν στο κλιμάκιο όλα όσα ισχυρίστηκαν στον Κυπριακό λαό.

Η  Συμμαχία Πολιτών, ως γνωστό  αμφισβήτησε από την πρώτη στιγμή τη δημοκρατική νομιμότητα της Τρόικας, η οποία   δεν αποτελεί θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Θεωρήσαμε και θεωρούμε απαράδεχτο, η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετέχει στην Τρόικα. Θεωρούμε απαράδεκτο η Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμμετέχει σε μη Δημοκρατικές διαδικασίες και να συμμετέχει σε Μνημόνια που αφαιρούν κρατική κυριαρχία  από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τη Βουλή να μιλήσει στο κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την γλώσσα της αλήθειας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

«ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ»

Η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης στο θέμα των κατεχόμενων Ελληνοκυπριακών

περιουσιών, είναι και επιζήμια και ύποπτη

Η Συμμαχία Πολιτών εδώ και μήνες κατέθεσε Προτάσεις για το θέμα

10 Ιαν.14

Η κωλυσιεργία που η Κυβέρνηση επιδεικνύει  στο θέμα των κατεχόμενων Ελληνοκυπριακών περιουσιών, πέρα από επιζήμια, μας προκαλεί και την υποψία ότι είναι και σκόπιμη.  Και η υποψία μας πηγάζει από τις δηλώσεις τόσο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάσικου όσο και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στυλιανίδη, ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών είναι με τη λύση του Κυπριακού.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μιλά ωσάν και η λύση είναι αποκλειστικό θέμα της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ωσάν να μην αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκική αδιάλλακτη, αλαζονική και ακόρεστη  στάση είναι που αποτρέπει  τη λύση του Κυπριακού.

Με τέτοιες τοποθετήσεις η Κυβέρνηση είτε προσπαθεί να δώσει άλλοθι στην Τουρκία, είτε προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μια κακή λύση που η ίδια είναι έτοιμη να προσυπογράψει.

Όλοι έχουμε τη λύση ως προτεραιότητα και πρωταρχικό στόχο. Όμως σημασία έχει το περιεχόμενο και η ποιότητα της λύσης. Λύση τύπου Ανάν, που όπως φαίνεται και από την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος στον Μπαν Κι Μουν αλλά και την τελευταία πρόταση που έκανε στην Τουρκική πλευρά , είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των Ελληνοκυπριακών περιουσιών. Αντίθετα οι πρόσφυγες θα στερηθούν του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και του δικαιώματος επιστροφής της περιούσιας τους.

Ακόμη χειρότερη εξέλιξη είναι ότι στις συγκλήσεις Ντάουνερ, τις οποίες φαίνεται να αποδέχεται τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παραχωρείται το δικαίωμα στα 70 εκατομμύρια πολιτών της Τουρκίας, να εγκαθίστανται και να αποκτούν περιουσία σε ολόκληρο το έδαφος της Κύπρου.  Με τέτοιες παραχωρήσεις, οδηγούμαστε σε νόμιμο αποικισμό από την Τουρκία.

Η Συμμαχία Πολιτών αν και ποτέ δεν προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις συσκέψεις για το θέμα των περιουσιών, εντούτοις σε επιστολή ημερομηνίας 16 Οκτωβρίου 2013, του απέστειλε προτάσεις. Μεταξύ άλλων η Συμμαχία Πολιτών εισηγείται:

  • ·         Να δοθεί στους πρόσφυγες γη από το Κράτος με δικαίωμα ανάπτυξης της και μεταβίβασης στα παιδιά τους. Ταυτόχρονα οι πρόσφυγες που θα πάρουν γη, θα δεσμεύουν στο Κράτος την περιουσία τους στα κατεχόμενα.
  • ·         Να παρασχεθούν κίνητρα σε Ελληνοκύπριους για την αγορά περιουσιών στα κατεχόμενα από ιδιοκτήτες που επιμένουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους.
  • ·         Να συσταθεί κοινοπραξία του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, σε  Επενδυτικό Ταμείο εξαγοράς της γης στα κατεχόμενα από ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες.

 

Κατηγορίες:Πολιτική