Αρχική > Πολιτική > » ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «

» ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «

14/01/2014

Λιλλήκας 4ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»

Ο Πρόεδρος πρέπει να υπενθυμίσει στους Βρετανούς τις ευθύνες τους για την

Κυπριακή τραγωδία και τις υποχρεώσεις τους ως εγγυήτρια δύναμη

14 Ιαν. 14

Αναμένουμε, ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης να αξιοποιήσει την επίσκεψη του στο Λονδίνο  για να μεταφέρει το μήνυμα στη Βρετανία πως εάν η Βρετανική πολιτική συνεχίσει να υποσκάπτει τα εθνικά  μας συμφέροντα τότε θα επηρεαστούν και τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα στην Κύπρο. Οφείλει να ξεκαθαρίσει στους Άγγλους  συνομιλητές του, ότι η βρετανικής έμπνευσης λύση Ανάν δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή από τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Οφείλει ακόμη να υπενθυμίσει στους Βρετανούς ότι δεν μπορούν να αξιοποιούν την εξαμηνιαία έκθεση και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας  για την Ουνφικύπ  ώστε να ασκούν πίεση στην Κυπριακή Κυβέρνηση και για να προωθούν τουρκικές θέσεις.

Η επιμονή των Βρετανών για ενδεχόμενη αναθεώρηση των όρων εντολής της Ουνφικύπ, τροποποιώντας το σχετικό ψήφισμα τους Συμβουλίου Ασφαλείας, στόχο έχει να πλήξει τη διεθνή αναγνώριση της κυπριακής Δημοκρατίας. Για αυτό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , οφείλει να προειδοποιήσει τους Βρετανούς ότι εμμονή τους σε αυτό το ζήτημα θα θεωρηθεί εχθρική πράξη. Να υπενθυμίσει στους Βρετανούς τις ευθύνες τους για την
Κυπριακή τραγωδία και τις υποχρεώσεις τους ως εγγυήτρια δύναμη. Αναμένουμε από τη Βρετανία εάν θέλει να συμβάλει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού να δηλώσει ότι η λύση θα καταργεί τα όποια εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα σε τρίτες χώρες και ότι η Κύπρος θα είναι απαλλαγμένη από ξένα στρατεύματα.

 Συμμαχία Πολιτών ΚύπρουΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Αν ο κ. Ι.Νικολάου δεν παραιτείται τότε ο Πρόεδρος πρέπει να τον παύσει.

Αλλιώς η ευθύνη θα βαραίνει τον κ. Αναστασιάδη

14 Ιαν. 14

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου όντας Επίτροπος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΔΗΣΥ και εκ της θέσεως του ως βουλευτής, είχε πλήρη εικόνα  για τα κακώς έχοντα στις φυλακές. Και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του, που έκανε το Μάρτιο του 2010. Εδώ και ένα χρόνο που ασκεί τα καθήκοντα του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προσπάθησε να το κρύψει κάτω από το χαλί. Κατηγορούμε τον κ. Νικολάου  για ολιγωρία και αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων του. Φέρει προσωπική πολιτική ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στις φυλακές. Και οφείλει να παραιτηθεί. Εάν ο ίδιος δεν διαθέτει την πολιτική ευθιξία, για την οποία εκθείαζε το 2008 τον κ. Χρυσοστομίδη  για την απόδραση ενός καταδίκου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να τον αντικαταστήσει.  Αν δεν το πράξει ο κ. Αναστασιάδης τότε αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά όλη την πολιτική ευθύνη.

Πόσοι φυλακισμένοι πρέπει να πεθάνουν και   να βασανιστούν για να ευαισθητοποιηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης;

Κατηγορίες:Πολιτική