Αρχική > Πολιτική > » Πηγές της ΕΤΕ μιλούν στο Marketnews για την Finansbank. «

» Πηγές της ΕΤΕ μιλούν στο Marketnews για την Finansbank. «

28/01/2014

τουρκική ισοτιμία λίρας……

Πάντως, δεν ανησυχεί η διοίκηση της Εθνικής από την κρίση που μαστίζει την Τουρκία, στην οποία, ως γνωστόν η Ελληνική τράπεζα ελέγχει την Finansbank. Κι αυτό διότι η Finansbank έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου, ενώ σημαντικό ποσοστό του χαρτοφυλακίου της ίδιας της Εθνικής μετράται σε δολάρια.

Επίσης, δεν υπάρχει σε εξέλιξη, ούτε κάποια διαδικασία αγοράς, ούτε πώλησης ποσοστού της ΕΤΕ της Finansbank, τέτοια που θα ανάγκαζε την μητρική στην Ελλάδα να γράψει σημαντικές ζημιές.  Αν σε κάτι επηρεάζει την ΕΤΕ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές αυτό θα μπορούσε να είναι η κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και το σταθμισμένο ενεργητικό της Τουρκικής θυγατρικής της. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της τράπεζας, ότι η όποια ζημιά είναι λογιστικοποιημένη και στέκονται ιδιαίτερα στο ζήτημα του hedging.

Το κυριότερο στοιχείο αισιοδοξίας, που επικαλείται το επιτελείο της Εθνικής, είναι ότι η κατάσταση θεωρείται αναστρέψιμη, στη χρονική προοπτική μιας διετίας – τριετίας. Διάστημα, κατά το οποίο τα όποια αρνητικά σήμερα στοιχεία, θα μπορέσουν ενδεχομένως και λόγω αλλαγής ισοτιμίας, να αντισταθμισθούν και να γυρίσουν σε θετικό όφελος. Εν κατακλείδι, η όποια ζημιά από τις σημερινές αποτιμήσεις της υποτιμημένης τουρκικής λίρας δεν είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να «ενοχλεί» την Εθνική ή να την ωθεί σε άλλες εσπευσμένες και όχι προς το συμφέρον της, κινήσεις.

Χαρίτος Σταύρος http://marketnews.gr/

Σημείωση: Η επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή ( «του βραχύ» κατά Χ. Γιανναρά ) να γίνει επένδυση το 2006 ύψους σχεδόν 3,5 δις ευρώ εξελίσσεται όπως για πολλούς αναλυτές είχε προαλειφθεί: σε κινούμενη άμμο που απειλεί να καταπιεί και ΧΑΑ, με την στάθμιση που έχει η ΕΤΕ . Αυτές είναι εγκληματικές αστοχίες στρατηγικής, της ραγιάδικης κομματοκρατίας που μας δυναστεύει. Ν.Κ.

Δείτε και: http://www.kerdos.gr  Πόσο επηρεάζει η τουρκική λίρα την Finansbank

 

Κατηγορίες:Πολιτική